Істотний бонус кожної запіканки – чи це сирна, чи овочева, чи якась інша, – в економії часу і простоті приготування. Змішав, залив у форму, поставив випікатися – готово :). Якщо хто з вас таке теж любить, ділюся рецептом запіканки з кабачків, який нещодавно вичитала в якомусь журнальчику, поки чекала на маршрутку.
Я її довго пробувала, доки змогла зрозуміти поєднання смаків усіх цих інгредієнтів. Це доволі цікава страва, дуже ніжна (завдяки яйцям), трохи з кисло-солодким присмаком від плавленого сиру. І ця запіканка з кабачків не надто добре тримає форму, тому накладати її потрібно доволі обережно.
Мої особисті рекомендації – за 10-15 хв. до готовності затріть цю запіканку твердим сиром – буде дуже круто. Хто любить гостреньке – можна додати часничку, а ще – зелені.
Інгредієнти
400-500 г молодих кабачків
2 яйця
200 г мякого плавленого сирку (типу Янтар)
сіль, перець
150 г твердого сиру (за бажанням)
кріп, зелень (за бажанням)
Приготування
Спочатку нарізаємо молоді кабачки тонкими кружальцями (на спеціальній терці). Я їх ще попередньо чищу. | |
Тоді додаємо до кабачків плавлений сирок, він дуже липучий )). | |
Додаємо до суміші збиті яйця, подрібнений кріп (якщо є, бо в мене не було), спеції. | |
Поміщаємо суміш до форми, попередньо змазаної жиром і випікаємо при температурі 180-200 градусів 45-50 хв.Я боялася, що запіканка прилипне і поклала фольгу. Так от, думаю, що вона там явно зайва. | |
За 15 хв. до готовності за бажанням затріть запіканку тертим твердим сиром – буде ще краще. Але без сиру теж класно і менш калорійно. Смачного! |
Інтернет-магазин чаю та кави “Аромісто” http://aromisto.com.ua пропонує широкий вибір оригінальних та ароматизованих кавових та чайних сумішей, а також інших прибамбасів для чайно-кавової культури за помірними цінами.