Цю картоплю я полюбила з першого шматочка. Вперше подібну страву спробувала ще років десять тому. Це відбувалося в часі святкування Різдва, ми ходили Вертепом по гостях і завітали до нашого тодішнього ректора. І от на столі в нього була така смачна запечена картопелька, дрібна і в олії. Вигляд і смак я запам’ятала надовго.
І десь рік тому зустріла я цю страву знову в гостях, у знайомих. На цей раз картопля вже була не така дрібна, а порізана навпіл, і я нарешті дізналася, як вона готується. А виявляється, неймовірно просто. Прості рецепти я колекціоную з особливою палкістю, ну і, як завжди, не можу не поділитися з Вами. Не хочу такі скарби тримати лише для себе ;). Хоча, дуже імовірно, що багатьом таки вже знайомий цей рецепт.
Інгредієнти
Картопля однакового розміру – дрібна або середня
Олія
2-3 зубці часнику
Сіль, перець
Приготування
- Духовку нагріваємо до 200 градусів.
- Картоплю ріжемо навпіл. Якщо вона дрібна, то залишаємо цілою.
- Обмащуємо картоплю олією, солимо і перчимо.
- Наливаємо щедро олії у форму для випічки. Викладаємо туди картоплю і ставимо в духовку.
- Час від часу заглядаємо в духовку і картопельку нашу перевертаємо різними боками, щоб вона рівномірно пропеклася і зарум’яніла.
- Печемо картоплю 40-50 хвилин. Може знадобитися трохи більше або менше часу, залежно від духовки і сорту картоплі.
- Коли спечеться, то її одразу можна подавати і їсти.
Дуже круто подавати таку картоплю з часниково-майонезним соусом. Для цього збиваємо у блендері майонез з часником, я ще додаю туди трохи води. Неймовірно смачно, але якщо на дієті, то краще без соусу 🙂 .
Смачного!
Olenka Mudrak
Дуже дякую за чудовий рецепт!
Katrusia
На здоров’я!!! 🙂
Yuliia Kovalenko
А з молодої картоплі можна таке приготувати?
Дякую за рецептик!
Katrusia
За зовсім молоду – не впевнена, чи її запікають…
Оля
Дуже люблю цю картопельку, а соус до неї роблю такий собі українізований тартар:
Тертий квашений огірок, сметана і часник—смакота)
Katrusia
Супер!
Треба буде спробувати цей соус, звучить цікаво ) Бо я переважно роблю майонез з часником, зеленню, часом сметаною розвожу або холодною кип’яченою водою.