Другі страви Пісні страви Рецепти Строгий піст

Запечена картопля

Картопля, запечена в духовці половинками

Цю картоплю я полюбила з першого шматочка. Вперше подібну страву  спробувала ще років десять тому. Це відбувалося в часі святкування Різдва, ми ходили Вертепом по гостях і завітали до нашого тодішнього ректора. І от на столі в нього була така смачна запечена картопелька, дрібна і в олії. Вигляд і смак я запам’ятала надовго.

І десь рік тому зустріла я цю страву знову в гостях, у знайомих. На цей раз картопля вже була не така дрібна, а порізана навпіл, і я нарешті дізналася, як вона готується. А виявляється, неймовірно просто. Прості рецепти я колекціоную з особливою палкістю, ну і, як завжди, не можу не поділитися з Вами. Не хочу такі скарби тримати лише для себе ;). Хоча, дуже імовірно, що багатьом таки вже знайомий цей рецепт.

Інгредієнти

Картопля однакового розміру – дрібна або середня
Олія
2-3 зубці часнику
Сіль, перець

Приготування

  1. Духовку нагріваємо до 200 градусів.
  2. Картоплю ріжемо навпіл. Якщо вона дрібна, то залишаємо цілою.
  3. Обмащуємо картоплю олією, солимо і перчимо.
  4. Наливаємо щедро олії у форму для випічки. Викладаємо туди картоплю і ставимо в духовку.
  5. Час від часу заглядаємо в духовку і картопельку нашу перевертаємо різними боками, щоб вона рівномірно пропеклася і зарум’яніла.
  6. Печемо картоплю 40-50 хвилин. Може знадобитися трохи більше або менше часу, залежно від духовки і сорту картоплі.
  7. Коли спечеться, то її одразу можна подавати і їсти.

Дуже круто подавати таку картоплю з часниково-майонезним соусом. Для цього збиваємо у блендері майонез з часником, я ще додаю туди трохи води. Неймовірно смачно, але якщо на дієті, то краще без соусу 🙂 .

Смачного!


6 коментарів

  1. Дуже дякую за чудовий рецепт!

  2. Yuliia Kovalenko

    А з молодої картоплі можна таке приготувати?
    Дякую за рецептик!

  3. Оля

    Дуже люблю цю картопельку, а соус до неї роблю такий собі українізований тартар:
    Тертий квашений огірок, сметана і часник—смакота)

    • Супер!
      Треба буде спробувати цей соус, звучить цікаво ) Бо я переважно роблю майонез з часником, зеленню, часом сметаною розвожу або холодною кип’яченою водою.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *