Позитив вінегрету як салату є у тому, що він не лише корисний, наповнений вітамінами та усякими поживними речовинами, а й повністю овочевий, що дозволяє його готувати та споживати навіть у строгий піст. Крім того, він є актуальним як для повсякденного, так і для святкового меню.
Загалом, є багато різновидів цього салату, але цей варіант – класичний, найбільш популярний і для мене найсмачніший. До речі, часом я роблю вінегрет без капусти і квасолі – теж дуже добре виходить. Дехто додає до салату ще мариновані гриби, але я скажу чесно – такого варіанту не пробувала.
Цей салатик люблю і поважаю, рекомендую до споживання особливо в зимову пору. Смакуйте і тримайте рецепт.
Інгредієнти
400 г буряку
300 г моркви
400 г картоплі
200 г квашеної капусти
200 г маринованих або квашених огірків
150 г цибулі
можна додати ще 250 г консервованої або відвареної квасолі
сіль
рослинна олія
Приготування
Буряк, моркву, картоплю відваріть до готовності, почистіть і поріжте дрібними кубиками. Якщо вирішили варити вінегрет з квасолею, то її попередньо потрібно на пару годин замочити і відварити. Звісно, якщо квасоля консервована, то варити нічого не потрібно.
Огірки та цибулю теж подрібніть. Змішайте усі інгредієнти, включаючи квашену капусту. Заправте салат олією. Якщо потрібно, додайте сіль. Часом до венігрету додають також розсіл з квашених огірків. Можна додати приправ та зелені – усе за смаком, як ви любите.
П.С. Зізнаюся вам чесно і хай мені буде соромно :). Можете закидати мене помідорами, але я довго думала, як же ж правильно пишеться назва цього салату ))). Так що, якщо випадково знайдете в тексті помилку, можете сміливо мені про неї заявляти ;).
Андрій
цибульку потрібно трохи підсмажити 🙂
najjan
Ай да, Андрій, ну і молодець !
Гадаю, якщо квасоля, то картопля зайва.
Iren
Чудово. Помідорів не буде, vin aigre – прокисле вино (франц.). А от картоплю квасоля повинна не замінити, а доповнити.Всім – смачних вінегретів!