Цього разу в нас до столу курячі відбивні, а точніше – відбивні з курячого філе. Великою їхньою перевагою над класичними відбивними зі свинини є те, що вони значно легші для травлення, плюс ще й дуже ніжні. А готуються доволі швидко і не надто складно. На гарнір підійдуть будь-які овочеві та круп’яні страви.
Інгредієнти
800 г курячого філе
2 яйця
сіль, перець, інші приправи
борошно для панірування
Приготування
![]() |
Кожну курячу філейку розділіть на 2-3 частини залежно від її розмірів, після чого кожну частинку ще надріжте впоперек, щоб шматок філе був пласким і тоншим. Далі відбийте, але не надто сильно, щоб філе не порвалося. Посоліть і поперчіть відбивні, можете приправити іншими приправами, наприклад каррі. Залиште помаринуватися на 20-30 хвилин |
![]() |
Тепер переходимо до процесу панірування. Вмочуємо відбивну в яйце, після цього старанно обвалюємо її з двох сторін в борошні |
![]() |
Викладаємо відбивні на сковорідку, попередньо розігріту і змащену олією |
![]() |
Обсмажуємо з двох сторін до утворення золотистої скоринки |
Порада: Якщо при нарізанні чи відбиванні у філе утворюються дірки, не панікуйте. Подальше панірування і смаження (при грамотному викладанні відбивних на сковорідку) приховують ці “недоліки”.