Цвітна капуста – дуже корисний овоч. Завдяки особливій клітковій структурі цвітна капуста краще засвоюється організмом, ніж інші види капусти, вона легко перетравлюється і не подразнює травну систему. Дуже підходить цвітна капуста і для першого пригодовування діток.
Через те, що цвітна капуста є низькокалорійним продуктом, вона абсолютно незамінна для тих, хто знаходиться на дієті. Звісно, для фігури краще, якщо їсти відварену цвітну капусту, але смачніше, якщо обсмажити її в яйці і сухарях на рослинній олії. Саме цим ми з Вами зараз і займемось 🙂
Інгредієнти
1 кг цвітної капусти
2 яйця
сіль, перець
панірувальні сухарі
олія
Приготування
![]() |
Спочатку розділяємо цвітну капусту на суцвіття за допомогою ножа. Стараємось робити це акуратно, щоб їх не пошкодити |
![]() |
Відварюємо цвітну капусту у підсоленій воді до напівм’якості, вона має бути трохи твердувата. Додайте під час варіння ложечку цукру – буде ще смачніше. Важливо не переварити цвітну капусту, бо вона ще буде досмажуватися |
![]() |
Яйця збийте з дрібкою солі, додавши туди 1-2 ст.л. води, щоб вони краще розчинилися. Додайте до яєць трохи чорного перцю |
![]() |
Трохи охололу цвітну капусту вмочіть в яйце, після чого одразу обваляйте в сухарях |
![]() |
Викладіть суцвіття цвітної капусти в сухарях на добре розігріту пательню з олією |
![]() |
Обсмажте з усіх боків до утворення скоринки і смачного 🙂 |