Випічка Рецепти

Сирник “Ранкова роса”

пляцок, випічка

Приймайте, випікайте, пробуйте смачнющий, пишний сирничок із супер-ніжною пінкою.

Сирник цей унікальний тим, що на легко рум’яній поверхні пінки, якщо не  пересушити, виділяються краплинки роси. У моєму випадку ця роса виділилася лише посередині сирника, а збоків, видно, трохи сильніше пропеклося :). Думаю, виною є те, що у мене електрична духовка, яка гріє зверху і знизу. Але, сказати чесно, роса – це лише додаткова атракція і приємність, яка, як останній штрих майстра-художника, доповнює безмежно ніжний і безкінечно лагідний смак цього пляцка.

Сирник на пісочному тісті з безе

Взагалі-то, я прихильник простеньких рецептів. І, як на диво, цей сирник не забрав у мене дуже багато часу. А головне – як же ж смачно! Просто нямка. Тим, хто на дієті, раджу до сирника близько не підходити, бо він має дуже цікаву властивість: один шматочок в рота покладеш, а другий уже сам туди прямує ))). Але краще один раз спробувати, ніж десять разів почути, тому ось і сам рецепт.

Інгредієнти

Тісто
2 склянки борошна
1/2 склянки цукру
2 жовтки
1 яйце
2 ложечки розпушувачу
1/2 пачки м’якого маргарину або масла

Сирна маса
1 кг нежирного сиру
1 склянка цукру
1/2 склянки олії
2 склянки молока
вершковий пудинг без цукру (35-40 g)
2 яйця
4 жовтки

Пінка
6 білків
1 склянка цукру

Приготування

Тісто
З усіх поданих в рецепті складників потрібно замісити тісто. Для цього я спочатку перетерла яйця, цукор і маргарин, а тоді додала борошно з розпушувачем. Маргарин перед додаванням до тіста я трохи підтопила. Замісіть і покладіть тісто на півгодини в поліетиленовий кульок і в холодильник.

Сирна маса
Сир на цей сирник беруть нежирний. Я брала польський у відерку, який уже перемелений і готовий до вживання. Якщо сир звичайний базарний, змеліть його двічі на м’ясорубці. Додайте решту складників і збийте міксером. Вийде доволі рідка сирна маса, але так має бути.

Пінка
Білки з щипкою солі добре збийте. Коли зіб’ються, поступово додавайте цукор. Краще білки збивати під час печення сирника, найкраще перед самим викладенням пінки на сирник.

Сирник
Кількість інгредієнтів розрахована на велику форму 25×36 см (або дві середні круглі форми). Викладіть дно форми пергаментом для випічки, а боки змажте маслом. Вниз викладіть охололе тісто, розрівняйте (я розкладала змоченими у воду руками). На тісто вилийте сирну масу і випікайте (без піни) близько 1 години при температурі 180 градусів. З піною ще додатково 10-15 хв.

Пінку на сирник викладайте в кінці випікання, коли сирна маса легко зарум’яниться. З пінкою випікайте не надто довго – вона має зробитися легко коричневою (бронзовою), але не надто темною, бо не буде роси :).

Після випічки відкрийте духовку і дайте пляцку охолонути прямо там десь близько півгодини. Тоді вийміть і охолодіть до кінця. Сирник тримайте в холодильнику.


14 коментарів

  1. Сирник вийшов дуже смачний,робіть-не пошкодуєте ні на секунду)
    Спочатку мене засмутило,що сирна маса була дуже рідкою(як на сирник),але після приготування всі мої сумніви розвіялися-сирна маса застигла і вийшла просто чудовою;)

  2. Олеся

    Пляцок дуже смачний,задоволена я і моя сім’я

  3. Tanka

    Смачнющий! Рідні не могли намуркатись від задоволення!
    P.S. як виявилось, пляцок ще називають “Сльози ангела”

  4. наталя

    Дуже смачний сирник вдався.Дякую.

  5. Наталя

    Дуже дякую за такий чудовий рецепт, робила все, як написано і результат прекрасний, пекла його вже два рази, дуже смачний, сирна маса дуже ніжна, всім рекомендую!

    • Дякую за відгук! Сама люблю цей рецепт, то мій улюблений сирник 🙂

  6. Оля

    Сирник вийшов дуже смачний!Пекти дуже просто і мало з ним мороки!

  7. Наталія

    Я також пекла сирник. Вийшов так як на картинці і дуже смачний

    • Супер! Дуже тішуся, що сирник вийшов 🙂

    • Мар'яна

      Спробувала спекти, сирник вийшов смачний, рідні вподобали, дякую за рецепт❤


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *