Цей рецепт української кухні став для мене доволі приємним відкриттям. Як виявилося, сир можна їсти не тільки у варениках чи просто зі сметаною, а ще й у солоному вигляді.
Свіженький, весняний і максимально корисний салатик, який добре підходить як для повсякденного, так і для святкового меню. І, що важливо, на відміну від багатьох майонезних салатів, не створить зайвого навантаження на травну систему.
Великий плюс цього салату ще й в тому, що поле для імпровізації тут необмежене. Додавайте сюди помідори, болгарський перець та інші улюблені овочі за смаком. Можна додавати також різні приправи, часничок, а також змішувати сметану з майонезом для заправки.
Інгредієнти
400 г сиру, краще домашнього
150 г сметани
150 г огірків
свіжі кріп, петрушка
зелена цибуля
сіль, перець за смаком
Приготування
Сир перетріть із сіллю, тоді гарно вимішайте зі сметаною. Огірки почистіть від шкірки і поріжте тонкими кружальцями або півкружальцями. Кріп, петрушку і зелену цибулю дрібно посічіть. Додайте до сиру огірки, зелень і трохи чорного перцю. Виходить простий, корисний і смачний салатик. Зрештою, зелену цибулю можна і не давати, якщо Ви загалом не є прихильником цибулевого смаку.
Як варіант, на святковий стіл цей салат можна подавати на листочках зеленого салату, поклавши на кожен по столовій ложці сиру і надавши йому форму кульки.