Гарбуз – надзвичайно корисний продукт, багатий на різноманітні вітаміни та мінеральні речовини. Також через невисоку калорійність цей плід часто використовується і в дієтичному харчуванні. Щоправда, смакові властивості гарбуза вимагають особливого приготування цього продукту. Його часто готують з використанням вершків, сметани, молока, а з приправ застосовують імбир, гвоздику, корицю. Серед усіх варіантів гарбузового супу, які я готувала, цей мені подобається найбільше. Спробуйте його і Ви.
Інгредієнти
800 г замороженого гарбуза
1 велика морквина
1 невелика цибулина
2 середні картоплини
1 сирок вершковий плавлений (розчинний)
50 г вершкового масла
1 ч.л. імбиру, 1/4 ч.л. меленої гвоздики
сіль, перець за смаком
Приготування
Для приготування цього супу використовувався заморожений гарбуз, тому води додавалося небагато – до літри. Якщо гарбуз свіжий, то треба дивитися, щоб разом з водою виходив об’єм приблизно рівний 2 літрам.
Гарбуз розморозьте і поріжте на кубики (не надто малі, бо все одно розваряться). Розморожений гарбуз вариться швидко, тому кидаємо в киплячу воду гарбуз, даємо трохи покипіти і одразу за тим кладемо решту подрібнених овочів (картоплю, моркву, цибулю).
Коли всі овочі зваряться, перемелюємо всю масу блендером до пюреподібного стану, ставимо супчик на вогонь. Тепер даємо вершкове масло, сирок, перемішуємо, додаємо приправи, солимо, перчимо. Даємо зупі закипіти і вимикаємо. Смакує добре зі сметаною, але можна і без неї. Смачного!
Дивіться також інші страви з гарбуза: http://easy-cooking.com.ua/tag/garbuz .