Статті

Солодка магія: як приготувати чізкейк у мультиварці

Фанатів ніжного сирного десерту зі смачною пісочною основою можна знайти в будь-якому куточку світу. Щоправда, готувати його насмілюються далеко не всі господині. Добре, що завдяки мультиварці створити «ресторанний» чізкейк можна без використання духової шафи та інших кухонних девайсів. 

Що потрібно для приготування?

До складу ванільного чізкейка входять такі доступні інгредієнти:

  • будь-яке бюджетне ванільне печиво з пісочною структурою – близько 300 грамів;
  • вершковий сир – 0,5 кг;

Це цікаво: Замість магазинного вершкового сиру можна використати звичайний кисломолочний сир, попередньо подрібнений за допомогою блендера разом з невеликою кількістю вершків до кремоподібного стану.

  • масло вершкове жирністю від 80% – 150 грамів;
  • вершки 33% – ½ стандартної склянки;
  • 3 яєчних білки і 2 жовтки;
  • цукрова пудра – 5-6 столових ложок;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 чайна ложка;
  • цедра і сік цитрусових – за смаком;
  • одна дрібка солі.

Етапи приготування

Перед тим, як розпочати процес формування десерту та його випікання, необхідно подрібнити печиво. Найлегше це зробити за допомогою:

  • стаціонарного блендера високої потужності;
  • електричної або ручної м’ясорубки;
  • тертки;
  • качалки та поліетиленового пакета.

На наступних етапах слід:

  1. Розтопити вершкове масло у мікрохвильовій пічці. Оптимальний час розтоплювання може варіюватися залежно від потужності мікрохвильовки. Важливо, щоб масло повністю перетворилося у рідину. Це дозволить уникнути появи грудочок під час формування основи.
  2. Додати масло до подрібненого печива та ретельно перемішати руками або лопаткою. Далі отримане «тісто» слід помістити в чашу мультиварки, попередньо змащену рослинною олією без запаху. Формуючи корж, необхідно злегка «піднімати» його краї для отримання рівномірних бортиків по всьому периметру. Чашу купленої за посиланням https://didi.ua/ru/multivarki/rotex/ мультиварки Rotex можна не змащувати завдяки антипригарним властивостям.

Важливо: Для того, щоб «утрамбувати» корж і позбутися зайвого повітря, потрібно використати скляну пляшку, качалку або дерев’яний товкач для картоплі (без рельєфу і дірочок на поверхні).

  1. Приготувати сирний крем. Для цього за допомогою міксера збиваємо сир разом з цукровою пудрою, цитрусовим (апельсиновим або лимонним) соком і цедрою. Потім поступово додаємо вершки, яєчні білки і жовтки, сіль і крохмаль. Отриману масу обов’язково треба перемішати кілька разів. 
  2. Сирний крем, який і є основою чізкейка, виливаємо в чашу мультиварки. Далі – випікаємо заготовку у режимі «Випічка» приблизно 40-50 хвилин. Після завершення часу випікання рекомендовано дати чізкейкові охолонути природним шляхом.
  3. На останньому етапі чізкейк можна помістити в холодильну камеру приблизно на 1-2 години.

Порада: Щоб витягнути готовий десерт з мультиварки без «втрат», можна перед початком випікання застелити стінки чаші пергаментом.

Подавати приготований у мультиварці чізкейк можна зі згущеним молоком, шоколадним ганашем, лимонним курдом або ягідним джемом.

Статтю розміщено на правах реклами


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *