Інгредієнти
700 г опеньків
1 велика цибулина
олія для смаження
1 кг картоплі
50 г масла
150 мл молока
сіль, перець
Приготування
Опеньки перед приготуванням добре відмочіть, кілька раз зливаючи воду, щоб добре змилися пісок, земля та інший бруд | |
Відваріть гриби протягом 40-50 хв. у підсоленій воді | |
Картоплю почистіть, наріжте крупними шматками та варіть на середньому вогні у підсоленій воді протягом 20-30 хв. Тривалість залежить від самої картоплі. Злийте картоплю, помніть товкачкою, додайте масло, ще раз помніть. У самому кінці, коли в пюре не лишиться грудочок, додайте підігріте молоко і ще раз потовчіть | |
Цибулю наріжте кільцями та спасеруйте на невеликому вогні протягом 5-10 хвилин | |
Гриби відцідіть, додайте до цибулі і смажте 20-30 хвилин на середньому вогні | |
Пюре викладіть на тарілку, зверху покладіть смажені гриби. Також дуже смачно, якщо пюре одразу перемішати з грибами |