Скумбрія з лимоном на сковорідці
Чергова варіація на рибну тему. І оскільки скумбрія – це доволі жирна риба, то такий спосіб приготування для неї більш ніж прийнятний. А от на чому хочеться особливо наголосити, так це на тому, що рибу треба добре-добре вичистити перед приготуванням, особливо всередині, від чорної плівки. Інакше готова скумбрія може гірчити, що зіпсує весь смак.
Інгредієнти
1 скумбрія 400 г
½ лимона
базилік, коріандр
сіль, чорний перець
Приготування
Розморозьте скумбрію, якщо купили заморожену. Почистіть, видаліть плавники і поріжте на шматки товщиною 1,5 см. Добре посоліть і поперчіть рибу | |
Лимон поріжте тонкими кружальцями. Тепер покладіть скумбрію разом з дольками лимона до миски і залиште маринуватися, бажано на ніч. Або хоча б на кілька годин | |
Після маринування викладіть рибу до сковорідки разом з лимонами. Залийте скумбрію водою, щоб вона покрила рибу, додайте за смаком базиліку і коріандру і поставте на вогонь. Коли закипить, збавте вогонь на мінімум і тушіть під кришкою близько 1 години, перевернувши один раз в процесі приготування. Цю рибу можна подавати як гарячою, так і в холодному вигляді |