З шоколадної мастики за цим рецептом я робила дах, вікна і двері для торта, який ви бачите на фото. Мастика виходить дуже смачна :).
Мушу сказати, що шоколадна мастика дуже приємна для роботи: вона м’яка і еластична. Власне, з одного боку це добре, а з іншого – і не надто. Якщо будете її використовувати для ліплення фігурок, то доведеться чекати кілька днів, доки вони нормально затверднуть.
Коли мастика холоне, то втрачає еластичність, з нею добре працювати у ледь теплому стані. Та це не проблема, бо її дуже легко можна підігріти у мікрохвильовці (але недовго! 3-5 секунд, залежно від кількості), а щоб не пересихала, додавати капельку олії під час роботи (при потребі).
Розкатувати цю мастику зручно через поліетилен, тільки потрібно пильнувати, щоб не утворювалися складочки.
Інгредієнти
50 г шоколаду (білий або чорний)
2 ст. л. вершкового масла
2 ст. л. молока
250-300 г цукрової пудри
100 г жувального зефіру (цукерки маршмеллоу)
Приготування
Шоколад з молоком розтоплюємо на водяній бані (я топила у мікрохвильовці, але дуже обережно, щоб не кипів).
Маршмеллоу з маслом підігріваємо у мікрохвильовці, доки зефірні цукерки не збільшаться рази в три в об’ємі. З’єднуємо маршмеллоу з шоколадною масою, вимішуємо.
У теплу масу потихеньку починаємо додавати просіяну цукрову пудру та вимішуємо, доки маса загустіє. У кінці процесу викладаємо мастику на стіл, присипаний цукровою пудрою та вимішуємо до еластичної консистенції.
Якщо використовується не чорний, а білий шоколад, то вийде колір слонової кістки. До такої мастики можна буде додавати барвник, щоб отримати будь-який інший колір.
Наталія
Дуже гарно, мабудь і дуже смачно!