Дуже люблю цей рецепт коржів, бо він на диво легкий в приготуванні, продукти до нього знайти доволі легко, а смак – ну просто чудовий. Одразу зазначу, що кількість тіста розрахована на дві круглі форми або на одну велику бритванку.
Інгредієнти
2,5 склянки борошна
2 склянки цукру
1,5 ч.л. не гашеної соди
1 пакетик розрихлювача (15 г)
6 ст.л. какао
2 яйця
1 скл. молока
1/2 скл. олії (чим більше какао, тим більше олії)
1 склянка кип’ятку
Приготування
Спочатку змішайте всі сухі продукти: борошно, цукор, какао, соду і розрихлювач | |
Збийте яйця міксером, додайте олію і ще трохи збивайте | |
Тепер додавайте почергово порціями молоко і суху суміш в 2-3 прийоми. Має вийти густе тісто | |
Тепер влийте до тіста склянку кип’ятку і ще раз збийте до утворення рівномірної маси | |
Вилийте тісто у форму і ставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин (якщо форма невелика, то час випікання необхідно збільшити до 40-50 хв.) | |
Готовність тіста перевіряйте загостреною дерев’яною паличкою чи зубочисткою: якщо вона суха, то випічка готова. Цього тіста вистачає на 1 широку бритванку або 2 стандартні круглі форми | |
З готового шоколадного тіста можна робити тортики, розрізавши на кілька коржів та перемазавши кремом. Цього разу було використано сметанний крем із консервованими персиками | |
І шматочок. Пригощайтеся! |
Ксюша
Дуже пухкий бісквіт,я такий пекла.
Анна
Дуже гарні коржі виходять пухкі і високі. Поділіться ще рецептом крему. Дякую
Katrusia
Дякую за гарний відгук! Рецепт дійсно вартісний 🙂
А крем можна брати будь-який – чи з будь-якого пляцка на цьому сайті, чи навіть я часом беру в магазині – шоколадний з пакетика, наприклад.