Салат з редискою, огірками та соняшниковим насінням
Сезон редиски ще не закінчився, так що я ще встигла з рецептом салату з редискою та огірком 🙂 . Насправді, у мене в запасі (в голові) є ще кілька подібних весняних рецептиків, але що зробити з тим, що натхнення писати на блог приходить раз на півроку? Може, підкажете якісь методи самомотивації і самонадихання? 😉
А якщо ближче до справи, то сьогодні запрошую до дегустації простого, але цікавого салатика з редискою та огірком. Він може бути і дієтичним, якщо олії додавати поменше. І в піст його вживати можна, якщо що.
А найбільше у цьому всьому ділі, скажу Вам по секрету, мені подобається кольорове поєднання інгредієнтів. Дуже люблю, щоб їжа була кольорова і красива. Ну, і нарешті приступаємо до рецепту 🙂 .
Інгредієнти
Пучок салату – у мене фрізе
200 г редиски
200 г огірка
40-50 г очищеного соняшникового насіння
кріп, зелена цибуля – за бажанням
Заправка
1 ст. л олії
2 ст. л. води
1 ч л оцту (або 2 ч. л. лимонного соку)
Пів ложечки солі
Пів ложечки цукру
Мелений перець – чорний або суміш
Приготування
Редиску та огірок ріжемо кружальцями або напівкружальцями, залежно від розміру.
Салат миємо, рвемо його руками і викладаємо в посудину.
Додаємо огірки і редиску до салату.
Додаємо насіння соняшника. За бажанням можна ще додати кріп, молоденьку цибульку.
Наступним кроком змішуємо інгредієнти для заправки: олію, оцет (або лимонний сік), воду, сіль, перець, цукор.
Усіх інгредієнтів до заправки краще давати за власним смаком, бо дехто любить більш солоне чи перчене, а хтось взагалі не дає солі. Тож, у заправці орієнтуйтеся на свій смак.
Поливаємо заправкою салат і одразу ж подаємо… чи поїдаємо ))). Смачного!
P.S. Ніхто не постраждає, якщо замість заправки до салату додати сметану або майонез 😉 .