Смачний, легкий, святковий, гарний та винятково корисний салат. Останнім часом я взагалі зробилася особливим поціновувачем різноманітних салатних сумішей, а тим більше, зараз весна і зелених салатів у продажу ставамиме тільки більше. Серед усіх моїх рецептів салату, цей – один з найулюбленіших.
Виглядає цей салат супер-класно, а особливо якщо помідорки-черрі, моцарелла та перепелині яйця є плюс-мінус однакових розмірів. У мене помідори й сир трохи більші, але це в принципі не проблема, просто треба трохи дрібніше порізати.
Інгредієнти
15 перепелиних яєць
10-15 шт. помідорів черрі
6-10 шт. кульок моцарелли (залежно від розмірів)
салатна суміш
Для заправки:
100 г майонезу
50 мл оливкової олії
лимонний сік або оцет з водою – за смаком
0,5 ст.л. цукру
гірчиця
сіль
приправи (перець, базилік, орегано і т.п.)
Приготування
Відварюємо перепелині яйця, очищуємо, розрізаємо навпіл. Помідори черрі та моцареллу розрізаємо залежно від їх розмірів. Якщо кульки моцарелли невеличкі, дуже гарно буде виглядати, якщо їх покласти цілими.
Заправку готуємо на свій смак, для цього змішуємо майонез, гірчицю, олію, лимонний сік або оцет, сіль, цукор, приправи. Дасте більше лимонного соку – буде кисліша, більше солі – буде солоніша, більше гірчиці – буде добре пекти. Я в основному беру все “на око”. Якщо хочеться рідшу заправку, то додаю води. Якщо нема настрою на майонез, можна і без майонезу.
На тарілку викладаємо салатну суміш. Якщо маєте цілі листки салату, то не ріжте його ножем, а порвіть руками. Я люблю, щоб у суміші обов’язково була руккола, вона додає дуже цікаву гірчинку. Зверху на салат викладаємо вперемішку помідори-черрі, порізані навпіл яйця та моцареллу. Поливаємо цю красу заправкою і смачного!