Цей симпатичний і навіть доволі весняний салатик можна готувати як на тарілці, так і в салатниці. А “Великодній” салат, так це тому, що туди дуже гарно ідуть стандартні продукти з великоднього кошика – свячені яйця та ковбаска. Ну, і я його вперше приготувала на цьогорічний Великдень :).
Звісно, цей салат можна готувати коли завгодно – хоч на свята, хоч на звичайний сніданок. Як на мене, доволі приємне поєднання продуктів, вийшло смачно і по-весняному зелено.
Інгредієнти
2 варених яйця
1-2 помідори
пару листків зеленого салату
близько 100 г домашньої ковбаси
майонез за смаком
Варені яйця, помідори та ковбасу ріжемо доволі крупними шматками, викладаємо у салатницю вперемішку з листям салату. Салат рвемо руками, щоб не зім’яти ножем. По ходу процесу або ж у самому кінці – трохи приправте це все діло майонезом. Можна ще трохи присолити.
Якщо робите салат на тарілці, то дуже гарно, якщо тарілку спершу викласти листками зеленого салату, а вже на нього решту продуктів. Зверху – легку майонезну сіточку.
Замість домашньої ковбаси можна використати запечену полядвицю або шинку, або магазинну ковбасу. Співвідношення продуктів має бути таким, щоб радувало око. Я багато майонезу не давала, щоб салат не був тяжким – вийшло класно, рекомендую :).
Смачного!
Мирослава
Дуже класний салатик! Всім рекомендую! Якщо не вживаєте майонезу, можна полити трішки сметанкою з гірчицею і буде також дуже смачно!
Katrusia
Дякую за коментар 🙂