Сьогодні у нас в меню рецепт салату “Капрезе” – популярна класика італійської кухні, яку я давно вже мріяла приготувати. Помідори, моцарелла і базилік – це просто бомбезне поєднання простих і доступних продуктів. Дослівно “Капрезе” з італійської перекладається як “Салат з острова Капрі”, а по суті – це такий собі простенький салат-закуска, який прикрасить кольорами італійського прапора як повсякденний, так і будь-який святковий стіл.
Для приготування цього салату, помідори і моцареллу беремо приблизно однакової величини. Моцареллу краще брати в розсолі: вона м’яка і ніжна, прекрасно пасує до цієї страви. Помідори можна брати будь-які, але я найбільше люблю такі “солодкі” – рожеві або волове серце.
Інгредієнти
2-3 кульки моцарелли
4-5 помідорів
базилік
оливкова олія
сіль, перець
Приготування
Приготування салату-закуски “Капрезе” не вимагає ніяких особливих навичок та умінь. Все легко і просто: миємо, нарізаємо і викладаємо. Ну і ще один момент: ніж все-таки для такого діла має бути гострим 😉 .
Помідори нарізаємо товщиною близько 5 мм.
Орієнтовно такою самою товщиною (можна і трохи тонше) нарізаємо моцареллу.
Перекладаємо почергово: скибка помідора, скибка моцарелли.
Цю красу солимо, перчимо, я ще посипаю легенько сушеними італійськими травами. Збризкуємо оливковою олією і прикрашаємо зверху базиліком. Гарно, просто капець ))).
Цей салат я готувала на День Народження моєї доньки і тепер… зізнаюся щиро, мені дуже важко пост фактум обробляти фотки і писати текст – це дійсно випробування на міцність, щоб не зірватися і не бігти в магазин за продуктами ))) .
Ну і наостанок ще трохи краси:
Смачного!
Сподобався рецепт? Не забудьте поділитися! 🙂