Весною, та ще і на початку літа, не надто хочеться майонезних салатів. У цю пору віддаю перевагу легким та корисним салатам з весняними овочами та зеленню. Смачно, корисно і дуже просто.
Подавати салат можна в салатниці. А якщо викласти такі сирні кульки на листочки зеленого салату, розкладені гарненько на великій тарілці, то ця страва прикрасить і додасть ізюминки будь-якому святковому застіллю.
У цього салату, до речі є кілька версій. Замість редиски можна додати огірки, або зробити лише: сир, цибуля та зелень. Часом до сиру, зелені та огірків додаю також помідори і болгарський перець. Варіацій може бути безліч – не бійтеся експериментувати і знайдете той варіант, який Вам засмакує найкраще.
Інгредієнти
400 г сиру
200 г сметани
8-10 редисок
зелена цибуля
кріп, петрушка
сіль, перець
листя салату для оформлення страви
Приготування
Основним секретом вдалого салату є добрий, свіжий, домашній сир, який необхідно перем’яти і добре вимішати зі сметаною. Тоді додайте сіль і перець за смаком та знову добре перемішайте. Редиску поріжте тонкими кружальцями або потріть на крупній терці. Зелену цибулю, кріп і петрушку дрібно поріжте. Додайте редиску, цибулю і зелень до сиру, добре змішайте всі інгредієнти. Цибулі додавайте рівно стільки, скільки Ви любите, а ми любимо доволі багато :).
Якщо використовуєте листя салату, то добре помийте кожен листочок та обсушіть, викладіть гарно на велику тарілку, а в кожен листочок покладіть по великій ложці сиру з редискою, надаючи сиру округлої форми. Усе це можна прикрасити зеленню або чимось іншим – і страва готова до подачі на святковий стіл. Смачного!