Усі знають і розуміють, що риба – надзвичайно корисний для споживання продукт. Це чудове джерело білку та усіляких різних мікроелементів. Позитив споживання риби в котлетному варіанті особливо відчувається дітьми, бо легко жувати і не страшно поколотися кісточкою.
Принцип приготування рибних котлет дуже подібний до звичайних домашніх котлет з м’ясного фаршу. Але набагато краще панірувати їх не в сухарях, а в борошні – тоді вони виходять значно м’якшими.
Інгредієнти
400 г рибного філе
1 яйце
100 г білої булки або батону
50 г молока
1 ст.л. посіченого кропу і петрушки
сіль, перець
олія для смаження
борошно або мелені сухарі для панірування
Приготування
Рибне філе пропустіть через м’ясорубку. Я перемолола чопером, разом з кропом і петрушкою. Розморожене рибне філе саме по собі є доволі мокрим, а тому багато додаткової рідини не потребує, тож я перемішала молоко з яйцем і в цій суміші розмочила батон, попередньо зрізавши з нього шкірочку. Тепер змішайте це все з рибним фаршем, додайте сіль і перець, добре вимішайте.
Тепер переходимо, власне, до ліплення котлет. Рибний фарш є доволі рідким і липким, тому його краще набирати столовою ложкою і класти в густо насипану паніровку. Далі обвалюємо і формуємо овальні котлети. Як я вже казала, для панірування ліпше використовувати борошно, тоді котлети будуть ніжнішими, але зате мелені сухарі візуально виглядають краще, та й сік менше витікає, тобто котлети виходять більш соковитими.
Смажимо котлети з двох сторін на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Смакує з вареним рисом або картопляним пюре. Смачного!
Таня
Дуже дякую за рецепт, давно хотіла спробувати приготувати рибні котлетки, сьогодні зробила – дуже смачні!