Звичайний, але такий добрий пиріг з яблуками. Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована на невелику бритванку. Зазвичай, я не можу дочекатися, поки пиріг охолоне і розрізаю його ще гарячим :).
Інгредієнти
Тісто
2 жовтки
2 ст.л. сметани
100 г маргарину
75-100 г цукру
1 ч.л. розпушувачу
250 г борошна
Начинка
близько 1 кг яблук
1 ч.л. кориці
1 ст.л. крохмалю
50-100 г цукру (залежно від смаку яблук)
цедра з 1 лимона
50 г білих мелених сухарів
Приготування
Яблука почистіть, наріжте тонкими пластинками і пересипте корицею, цукром та крохмалем. Додайте цедру | |
Борошно пропустіть через сито і змішайте з розпушувачем. Додайте до нього натертий на грубу терку маргарин та перемішайте. Також додайте туди цукор (можна пудру), сметану і жовтки | |
Швидко замісіть тісто | |
Розділіть тісто на 2 частини, одна має бути трохи більша. Більшу частину розкатайте на бритванку, формуючи невеликі бортики. Рівномірно посипте сухарями | |
Викладіть зверху начинку | |
На начинку покладіть тонкий пласт тіста з меншої частини, бортики защіпніть. Легенько проткніть верх виделкою та змажте білком | |
Випікайте при температурі 180-200 градусів до зарум’янення. Готовий пиріг присипте цукровою пудрою |
estrella
Щось мені тіста вийшло мало…Муки більше не треба?
katrusia
Якщо тісто дуже липке, то можна підсипати трохи муки, але в принципі має бути достатньо – воно розкатується тонко, тому і небагато.
Катя
Теж важаю, що муки мало. На аналогічну к-ть джиру і яблук даю пів-кілограма борошна.
Галина
Катрусю, смачнющий пиріг вийшов! Як завжди, велике дякую!
І муки цілком достатньо.
Katrusia
тішуся
Яблучна випічка – одна з найулюбленіших для мене.
Альона
дякую за рецепт!
дуже смачно!
наталія
Мені дуже сподобався рецепт,прочитала,приготувала і вийшов дуже смачний,тільки борошна справді потрібно більше ніж написано в рецепті!)))
Галина
Дуже смачно. Пробувала з різними начинками – тісто супер. Навіть робила рибну начинку, то цукор в тісто не додавала. Дякую за рецепт.
Katrusia
Дякую за відгук і за ідею! 🙂
Ольга
Один з найсмачніших яблучних пирогів, які я готувала і куштувала. Пекла в круглій роз’ємній формі діаметром 28 см. Тіста вистачило, борошна якраз за рецептом.
Katrusia
Дякую за коментар! Добре, що все вийшло, тішуся 🙂
Аня
Пиріг вийшов дуже смачний, тісто тонке якраз як я люблю!
Katrusia
Дуже дякую! Тішуся, що все вийшло 🙂
Аня
Я ще роблю начинку яблука на половину з гарбузом, теж дуже смачно
Katrusia
Супер! 🙂
Микола
Катя пиріг получився чудовий! Дякую за рецепт! Була проблема з розкатуванням тіста. Розтягував прямо на формі. Як вам вдається розкатати тісто?
Katrusia
Супер! Тішуся, що смачно.
Можливо, треба було трохи більше борошна, щоб розкаталося. Я розкатую одразу на пергаменті. Але насправді можна і на формі розтягувати, чому ні.