Випічка Рецепти

Пляцок з чорносливом

Західноукраїнська випічкаДумається, що мені вже пора відкрити якусь рубрику в стилі “Рецепти свекрухи”, бо багато рецептів у неї беру :). І ось це ще один – “Пляцок з чорносливом”. Він не є надто складний у приготуванні, але при тому цікавий, особливий і смачний. Якщо любите чорнослив, Вам точно сподобається.

Інгредієнти

8 яєць
1,5 скл. цукру
1 скл. олії
1,5 скл. борошна
0,5 ч.л. соди
0,5 ч.л. розпушувачу
3 ст.л. какао

500-600 г чорносливу
ром або коньяк

Крем
1-2 уп. сухого крему на 300 мл молока (свекруха бере зі смаком лікеру)

Помадка
1 шоколадка
0,5 скл. молока

Приготування

Чорнослив замочуємо у воді змішаній з ромом чи коньяком на ніч. Чорнослив має бути легенько покритий тою рідиною. Можна чорнослив розмочити також у суміші води з ромовою есенцією, без алкоголю.

Сам шоколадний бісквіт готуємо так. Змішуємо сухі інгредієнти – борошно, какао, соду, розпушувач в одній посудині. Бажано усе це просіяти.

Білки відділяємо від жовтків, збиваємо їх в піну. Поступово, продовжуючи збивати, додаємо цукор. Продовжуємо збивати до повного розчинення цукру, як на бісквіт.

У збиті з цукром білки поступово вводимо жовтки. Акуратно перемішуємо ложкою, коловими рухами знизу догори.

Тоді поступово, потроху і по черзі вводимо суху суміш (з борошна і какао) і олію. Виходить досить рідке тісто.

Форму для випічки (велика форма розміром 23 на 34 см) застилаємо пергаментом, викладаємо туди тісто і випікаємо до готовності.

Пекти при температурі 180 градусів, ставити у розігріту духовку, випікати приблизно 45-55 хв.

Коли шоколадний бісквіт спечеться і охолоне, розрізати на два коржі.

Крем збити з холодним молоком, за інструкцією. Всередину між коржі дати половину крему. Другу половину викласти на верх і на боки пляцка, а зверху викласти шар чорносливу, акуратно втиснувши його в крем.

Для помадки шоколадку поламати і вкинути в молоко, розтопити це все на плиті, помішуючи. Коли все розтопиться і буде однорідна шоколадна маса, полити нею пляцок.

Дати пляцку настоятися через ніч і смачного!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *