Нехай кажуть, що справжній плов готується в казані і з баранини, ми їх послухаємо, а все ж зробимо по-своєму. Цей домашній варіант плову з курки є не лише смачним, але ще й порівняно швидким у приготуванні.
Замість готової приправи для плову можна зібрати її самостійно. Добре, якщо у приправах буде зіра – приправа, яка візуально подібна на кмин, а також червоний та чорний перець, паприка, куркума, коріандр та інші.
Інгредієнти
500 г рису
400-500 г курячого філе
100 г цибулі
200 г моркви
4 зубці часнику
приправа для плову
олія
сіль
Приготування
Цибулю поріжте кубиками або півкільцями та обсмажте на сковорідці на середньому вогні. | |
Додайте нарізане шматочками куряче філе та легко обсмажте. | |
Додайте до сковорідки дрібно нарізану моркву. | |
Обсмажуємо все на невеликому вогні 5-10 хвилин. По ходу додаємо сіль та приправи. | |
Коли обсмажиться куряче філе, а морква стане м’якою, зверху викладаємо рис. Можна його попередньо промити та обсушити, якщо є бажання. Ще трохи посолимо. | |
Заливаємо це все кип’ятком. Води я додаю удвічі більше, ніж рису, плюс ще трохи зверху. | |
Тушимо наш плов на невеликому вогні під кришкою до готовності рису. Подавайте плов в гарячому вигляді, можна із зеленню та різноманітними соусами. Смачного! |
alla
я такой плов с курочкой очень часто готовлю, всем домашним нравится!