Кльовий печінковий паштет. Можна готувати як з курячої, так і з яловичої печінки (свинячу та індичу я не люблю, тому не можу рекомендувати :)). Я брала курячу. Паштет виходить ніжний, дуже приємний на смак, еластичний по консистенції, і зовсім не складний у приготуванні.
Інгредієнти
500 г печінки
150 г вершкового масла
1 морквина
1 корінь петрушки
1 цибулина
сіль, перець
1 лавровий листок
духмяний перець
мускатний горіх
Приготування
![]() |
Моркву, петрушку та цибулю почистити та подрібнити. Печінку помити, почистити від плівок, порізати. Обсмажити це все, а тоді тушити до готовності, додавши лавровий лист та пару горошин духмяного перцю, час від часу підливаючи води. |
![]() |
Поки печінка тепла, пропустити її через м’ясорубку (лавровий листок треба вийняти). Печінку не можна пересмажити, бо інакше паштет не вийде ніжним. |
![]() |
Перетерту печінку збити з маслом – для цієї цілі добре використовувати блендер. Тут же додати за смаком сіль, перець, натертий мускатний горіх. |
![]() |
Готовий паштет викладіть у форму і поставте в холодильник. Смачного! |
А виглядає майже як морозиво ;).
Olenka Mudrak
Вчора зробила печінковий паштет за Вашим рецептом. Неймовірно смачно і так само просто! Дуже дякую!
Katrusia
Дякую за коментар! 🙂