Маслюки (маслята, козляки) зустрічаються по всій Україні у хвойних і мішаних лісах. Збирають їх з липня по листопад. Це дуже смачні їстівні гриби, пропоную спробувати.
Інгредієнти
700 г маслюків
300 г сметани
2 ст. л. олії
1 велика цибулина
сіль, перець
Приготування
Почистіть гриби від шкірочки, ніжки обшкрябайте ножем, потім помийте гриби. Увага! Не мийте маслюки перед чищенням, а навпаки трохи обсушіть. Тоді цей процес не буде неприємним | |
Відваріть маслюки протягом години. Більші гриби попередньо поріжте навпіл, маленькі можна готувати цілими. Потім відцідіть їх | |
Цибулю почистіть і наріжте півкільцями | |
Обсмажте цибулю до золотистого кольору в розігрітій олії | |
Додайте на сковорідку гриби і смажте їх 15 хвилин на середньому вогні | |
Додайте до маслюків сметану і потушіть під кришкою на невеликому вогні ще хвилин десять | |
Дуже смакують ці грибочки з дерунами. Смачного! |