Це ще один дитячий рецепт. Страви з курячого філе є добрими для діток, які не мають алергії на куряче м’ясо. Пишу, що це рецепт для діток, але насправді він підходить і для дорослих. Я взагалі за те, щоб кількох зайців убивати одним пострілом, тому намагаюся знаходити рецепти, придатні для широкого застосування у межах усієї сім’ї :). Це дуже добре може зекономити час, який ми проводимо на кухні.
Ще один плюс цієї страви, як і будь-яких котлет взагалі, це те, що їх можна заморозити. Люблю морозити – можна сказати, виготовляти домашні напівфабрикати :). Це направду дуже зручно.
Але перейдемо, власне, до рецепту цих курячих котлет.
Інгредієнти
500-700 г курячого філе
100-150 г білого хліба
3/4 скл. молока
сіль, інші приправи за бажанням
2 ст.л. вершкового масла + масло на змазування
Приготування
Куряче філе пропустіть двічі через м’ясорубку разом із розмоченим у молоці білим хлібом. Після цього заправте фарш сіллю та розм’якшеним вершковим маслом. Я ще додала трохи курячої приправи. Добре усе перемішайте, розітріть дерев’яною ложкою, вимішайте фарш.
З фаршу сформуйте невеликі котлети, краще це робити руками, змоченими у воді.
Добре змажте пательню, сотейник чи іншу посудину вершковим маслом, викладіть туди котлетки, влийте 1 – 1,5 скл. розсолу або води. Накрийте посудину кришкою, поставте на вогонь. Варіть на малому вогні 15 хвилин.
Готові котлети можна полити розтопленим вершковим маслом або білим соусом. На гарнір дуже добре підійде варений розсипчатий рис, заправлений маслом. Але з макаронами теж незле ;).
Смачного!