Завжди любила експерименти — і в кулінарії, в тому числі. Цього разу в наявності було куряче філе, а зробити потрібно було щось порівняно швидке і нескладне. Вийшло просто дуже смачно, особливо до картопляного пюре. Спішу поділитися рецептом і фотографіями!
Інгредієнти
800 г курячого філе
1 морквина
1 невелика цибулина
2 ст.л. олії
2 ст.л. томатної пасти
1 ст.л. крохмалю
сіль, перець
лавровий листок
зелена петрушка
Приготування
![]() |
Куряче філе поріжте на невеликі гуляшні шматочки |
![]() |
Моркву поріжте дрібною соломкою, а цибулю — кубиками |
![]() |
На сковорідці розігрійте олію, додайте цибулю і посмажте до утворення легкого золотистого кольору |
![]() |
Додайте моркву, а за нею — порізане філе, перемішайте і посмажте хвилин 5 |
![]() |
Тепер долийте 300 мл води, посоліть і тушіть на невеликому вогні протягом 20 хвилин |
![]() |
Коли всі інгредієнти у сковорідці будуть м’які і готові, додайте туди томатну пасту, добре перемішайте. Перевірте, чи не замало соусу залишилося в сковорідці після тушіння, а якщо замало, то додайте ще трохи кип’ятку. Наступним кроком додайте приправи і крохмаль, яким треба легко посипати усю суміш, щоб не утворилися крохмальні комочки. У самому кінці додайте подрібнену зелену петрушку, перемішайте і вимикайте |
Юрко
Дуже смачно, особливо з гречаною кашою:)
katrusia
Дякую за схвальний відгук! 🙂
Марія
А приправи додавати тільки ті, що вказані, чи потрібно ще якісь?
Katrusia
Ну, приправи можна за смаком )