За цим рецептом виходять найкращі котлети: соковиті, смачні і запашні. Черговий раз переконуюсь у цьому і дуже раджу спробувати саме такий варіант їх приготування.
Інгредієнти
500 г телятини
500 г свинини
1 яйце
200 г білої булки або батона
100 мл молока
1 цибулина
2-3 зубці часнику
сіль, перець
сухарі для паніровки
Приготування
М’ясо телятини і свинини перемеліть на м’ясорубці (бажано двічі), разом із цибулею. До фаршу додайте яйце, розмочену в молоці булку без шкірочки і видушіть через часникодавилку часник. Добре все вимішайте, посоліть і поперчіть. Коли будете солити, то треба, щоб сам фарш був трохи недосолений, бо під час смаження волога випарується і котлети стануть солонішими. А тепер, щоб котлети були достатньо соковиті, додайте до фаршу холодної води. Води може піти 100-200 мл, залежно від м’яса, а сам фарш має бути “пухнастий”, тобто доволі ніжний, і візуально триматися купи.
Сформуйте овальні котлети, обваляйте їх у сухарях, а верх або легенько поколіть виделкою, або ж зробіть легеньку сіточку ножем (це щоб рідина легше виходила). Смажте котлети на середньому вогні до зарум’янення з обох сторін. Перед смаженням кожної наступної порції важливо вибирати зі сковорідки все “сміття” (якщо його забагато, то краще помити сковорідку), щоб воно не чіплялося на котлети і не пригорало. Смачного!