Часом хочеться чогось смачненького і одночасно легкого в приготуванні, така вже людська наша природа. Приготування цього кексу не вимагає надлюдських зусиль чи наявності екзотичних продуктів, що могло би ускладнити весь процес.
Цукати в даному випадку легко заміняються родзинками чи іншими сухофруктами, консервованими вишнями, також можна додати трохи горіхів. Якщо хочете використати вишні, то перед занурюванням у тісто добре їх обсушіть, оскільки волога з вишень може перейти в тісто і не найкращим чином вплинути на кінцевий результат.
Інгредієнти
125 г маргарину
250 г цукру
250 г борошна
4 яйця
1 ч.л. розпушувачу
1/3 шклянки молока
100 г цукатів
50 г цукрової пудри для посипки
Приготування
Маргарин перетріть із цукром, додайте яйця і збийте міксером. Перемішайте розпушувач з мукою і додайте до маси разом з молоком. Замісіть усе за допомогою міксера. Тісто перекладіть у форму, добре змащену маргарином і присипану борошном. Якщо маєте силіконову форму, то змащувати не потрібно.
Зверху на тісто більш-менш рівномірно викладіть цукати. Занурювати їх в тісто не обов”язково, бо при випіканні вони опустяться до дна самостійно. Випікайте кекс 35-40 хвилин при температурі 200 градусів. Перед тим, як витягти, перевірте готовність дерев’яною зубочисткою або шпажкою: якщо паличка суха, то кекс допікся. Дайте кексу трохи постояти (хвилин 10-15) і витягніть його із форми. Присипте цукровою пудрою і дайте охолонути остаточно.
А на фото знизу пропоную переглянути результат трансформації кексу з цукатами у пляцок із вишнями та кількома ізюминками. З вишнями навіть краще :). А взагалі, дуже добре виходить з будь-якими сухофруктами.