Картопляні зрази запечені в духовці
Картопляні зрази… Люблю, коли зі звичайних і доступних продуктів можна зробити щось не зовсім звичайне, причому водночас смачне і гарне. Зрази за цим рецептом можна готувати і на кожен день, і на святковий стіл – гості точно зацінять!
Я робила зрази з курячим філе, а в деякі додала ще трохи грибів. Можна також робити лише з грибами і цибулею або додавати всередину сир. Але насправді, начинок може бути безліч – до кольору, до вибору, кому що подобається. На першій фотографії – зрази з курячим філе. А ось такий вигляд у розрізі мали зрази з курячим філе та грибами.
В народі поширені різні рецепти приготування картопляних зразів: їх можна смажити або пекти. Думаю, що у фритюрі вони будуть взагалі безподобні :). Я ж найбільше люблю запікати – часу займає найменше, до того ж – здоровіше. Панірувати мені подобається у сухарях через хрумку скоринку, яка утворюється завдяки такій паніровці. Багато хто для панірування використовує борошно.
Інгредієнти
1-1,5 кг картоплі
1 яйце для змазування
1 яйце в картопляне тісто
3 ст.л. борошна
сіль, перець
сухарі для панірування
Начинка з курячого філе
500-600 г курячого філе
1-2 цибулини
олія, сіль, перець
інші приправи за бажанням
можна додати трохи грибів
Приготування
Для початку, поставте варитися картоплю. Коли закипить, посоліть і варіть до готовності. Тим часом готуйте начинку.
Куряче філе поріжте шматочками і обсмажте на олії. У кінці додайте подрібнену цибульку і теж обсмажте. Філе можна і варити, але смажене мені більше смакує | |
До начинки можна додати трохи смажених грибочків. А кому захочеться, то ще й тертого сиру | |
Відварену картоплю потовчіть або пропустіть через м’ясорубку. Коли трохи підстигне, додайте яйце, борошно, якщо треба – сіль, перець. Перемішайте | |
З картопляного тіста робіть такі круглі коржі (як на пиріжки), а всередину кладіть начинку. Заліпіть зраз. Дехто розкладає картоплю на столі, одразу на паніровку, але мені зручніше робити все на руці, а тоді панірувати. Щоб картопля менше липла, руки змочуйте у воді | |
Обваляйте зрази у панірувальних сухарях | |
Викладіть у форму, накриту пергаментом, помажте зверху яйцем і випікайте при температурі 180 градусів до зарум’янення – хвилин 20. Подавайте зі сметаною, грибним соусом або просто так. Дуже смачно навіть у холодному вигляді. Смачного! |
Христина
Хочу спробувати приготувати… А картоплю варити в мундирі чи очищену?
Katrusia
В цьому рецепті картопля вариться без мундиру :). Тобто, попередньо чиститься.
Валентина
Шукала якийсь рецептик! Знайшла! Хочу приготувати. Цікаво…
Валентина
Приготувала! Зробила начинку: фарш свинний + цибуля + перець + сіль. Смачно!!!
Віталіна
Дуже смачно завжди. Я роблю з капустою, попередньо тушкованою, але завжди смажила. Тепер буду пекти. Звичайно, так здоровіше!. Дякую за підказку.
.
Katrusia
Заходьте ще 🙂