Кажуть, що цей рецепт капусти з квасолею та грибами має польське коріння. Зокрема, традиційно поляки готують цю страву на Святвечір. Страва є пісна, оригінальна, корисна і досить смачна. Смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Традиційно готується з квашеної капусти та сушених грибів. У мене гриби були відварені і заморожені. Якщо будете готувати з сушеними грибами, то їх потрібно попередньо відмочити і відварити.
Інгредієнти
500 г квашеної капусти
300 г грибів (або 50 г сушених)
1 скл. квасолі
1 цибулина
олія
сіль, перець
Квасолю попередньо замочуємо на кілька годин в холодній воді, після чого відварюємо її на невеликому вогні до готовності.
Гриби теж попередньо відварюємо. Я брала вже готові варені опеньки з морозилки. Відвар з грибів не виливаємо, а додаємо його під час тушення до капусти.
Квашену капусту промиваємо у воді, особливо якщо вона дуже кисла. Якщо не дуже, то можна одразу варити.
Відварюємо капусту у воді протягом 10-15 хв. після закипання. Воду зливаємо, капусту можна знову промити.Відціджену капусту викладаємо до глибокої сковорідки з олією і ставимо тушитися на повільний вогонь, тушимо близько години під кришкою, періодично помішуємо. Я час від часу до капусти доливаю трохи води чи грибного відвару, щоб не давати забагато олії.
Окремо обсмажуємо гриби з цибулею.
Коли капуста буде готова, додаємо до неї відварену квасолю та обсмажені з цибулею гриби і тушимо ще на малому вогні під кришкою 15-20 хв. Додаємо сіль і перець. Для смаку можна додати трохи цукру. Подаємо в гарячому вигляді, але мені дуже смакує і в холодному, після того, як страва настоїться.
Смачного!
А.Є.
Мити квашену капусту не варто. Краще змішувати іі зі свіжою – і смачніше, і корисні речовини не вимиваються )
Katrusia
Можна й так, але тоді начинка може вийти кислішою )