Дуже проста і смачна страва. Класика жанру, я би сказала. Нічого особливого, але ця страва приємна особливо на початку літа, коли кабачки тільки з’являються. Для тих, хто ніколи не смажив кабачків самостійно, пропоную майстер-клас.
Інгредієнти
1 кг кабачків
2 великих або 3 менших яйця
3-4 ст.л. води або молока
10 ст.л. борошна
сіль
Приготування
Першим ділом очистіть кабачки від шкірки, наріжте їх кружальцями, товщиною 6-7 мм | |
Добре посоліть кружальця і залиште в посудині на 15-20 хв., щоб вони пройшлися сіллю і пустили сік | |
Яйця збийте з водою чи молоком, також додайте туди сік від кабачків, посоліть | |
Поступово додайте борошно і добре перемішайте. Тісто має вийти по консистенції як густа сметана | |
Олію (3-4 ст.л.) розігрійте на сковорідці. Вмочуйте кожен кружечок кабачка в тісто, після чого викладайте на гарячу сковорідку | |
Смажте на невеликому вогні до утворення золотистої скоринки з двох боків. Вживати смажені в тісті кабачки добре зі сметанкою та літніми салатами. А дехто їх ще присмачує часником або морквою, тушеною з часником |