Випічка Рецепти

Імбирно-медове печиво з тріщинками

Святковий рецепт імбирного печива з медом

Якщо шукаєте класний рецепт імбирного печива зі спеціями, то ви потрапили на правильну сторінку. Запашне і дуже красиве імбирно-медове печиво, посипане цукром, з горнятком запашної кави – це саме те, що потрібно, щоб підняти настрій собі та близьким, відчути тепло і затишок, якого часом так бракує, особливо у холодну пору року.

І колір, і запах, і смак, і тепло, що випромінюють ці домашні свіжоспечені печеньки у процесі випічки, наповнюють усе помешкання, а це нагадує нам, що зимові свята теж уже не за горами.

Характерне для такої випічки поєднання меду та спецій – це смачно завжди. Сам рецепт печива не є надскладним, лише вимагає наявності необхідних продуктів і трохи часу для приготування. Не будемо довго відтягувати, приступаємо до приготування нашого імбирного печива.

Інгредієнти

200 г борошна
75 г цукру
10 г розпушувачу
1/2 ч.л. соди
дрібка солі
¾ ч.л. молотого імбиру
1 ч.л. суміші для пряного печива
100 г вершкового масла
75 г меду
Цукор для обвалювання тіста

Приготування

Змішуємо усі сухі інгредієнти – борошно, цукор, розпушувач, соду, сіль, спеції.

Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти в одній посудині

Наступним кроком додаємо масло і перетираємо. Я “рубаю” цю суміш тупим столовим ножем, доки не утворюється рівномірна суміш з масляно-борошняних дрібних крихт.

У крихку масу додаємо мед і замішуємо тісто. Тісто буде крихке, але доволі слухняне.

З тіста робимо кульки розміром із грецький горіх. Обвалюємо кожну кульку у цукрі, притискаємо легенько зверху і викладаємо у форму для випічки на пергамент.

Відстань між печивками на бритванці має бути близько 5 см, бо воно добряче збільшується у розмірах.

Випікаємо 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. У мене це зайняло 12-13 хвилин. У процесі випікання запах просто неймовірний – важко встояти, щоб одразу все не з’їсти :).

Різдвяне імбирне печиво - рецепт з фотографіями

Коли витягнули з духовки, печиво потрібно лишити у формі для випічки. Воно м’яке і крихке, може розвалитися.

Коли трохи охолоне, можна перекласти з бритванки і очікувати, доки воно остаточно охолоне і затвердне.

Зізнаюся чесно, частина печива таки була з’їдена нами у гарячому вигляді ))). Не втрималися.

Це печиво смакує з молоком, великим горням теплого чаю, кави або какао, та і просто саме по собі. Пригощайтеся!

Рецепт смачного імбирного печива

Смачного! І гарного теплого настрою! 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *