Підписуйтесь

Позначки

Імбирно-медове печиво з тріщинками

Печиво з імбирем, спеціями, медом, у цукрі, з тріщинками - рецепт
Запашне імбирно-медове печиво з красивезними тріщинками і горнятком запашної кави – це саме те, що потрібно, щоб підняти собі настрій і відчути тепло і затишок, якого часом так бракує, особливо тепер, коли так різко розпочалася холодна осінь, сповістивши про себе сильним вітром, що зносить ще зелене листя з дерев разом із гілками, та мокрим і, певною мірою, бридким дощем.

Характерне для такої випічки поєднання меду та спецій – це завжди і всюди смачно. І колір, і запах (який у процесі випічки наповнює все помешкання і нагадує, що зимові свята теж уже не за горами), і смак, і тепло, що випромінюють ці домашні спечені печеньки.

Мої домашні – найкращі дигустатори моїх кулінарних витворів – оцінили, полюбили, просили ще. Довелося трохи повоювати за те, щоб основна частина печива все-таки охолола ))). Тим більше, що по плану їсти його потрібно у холодному вигляді.

Сам рецепт печива не є надскладним, лише вимагає наявності необхідних продуктів і трохи часу для приготування.

Інгредієнти

200 г борошна
75 г цукру
10 г розпушувачу
1/2 ч.л. соди
дрібка солі
¾ ч.л. молотого імбиру
1 ч.л. суміші для пряного печива
100 г вершкового масла
75 г меду
Цукор для обвалювання тіста

Приготування

Змішуємо усі сухі інгредієнти – борошно, цукор, розпушувач, соду, сіль, спеції. Наступним кроком – додаємо масло і перетираємо. Я “рубаю” цю суміш тупим столовим ножем, доки не утворюється рівномірна суміш з масляно-борошняних дрібних крихт.

У крихку масу додаємо мед і замішуємо тісто. Тісто буде крихке, але доволі слухняне.

З тіста робимо кульки розміром із грецький горіх. Обвалюємо кожну кульку у цукрі, притискаємо легенько зверху і викладаємо у форму для випічки на пергамент. Відстань між печеньками має бути близько 5 см, бо воно добряче збільшується у розмірах.

Випікаємо 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. У мене це зайняло 12-13 хвилин. У процесі випікання запах просто неймовірний – важко встояти, щоб одразу все не з’їсти :).

Коли витягнули з духовки, печиво не чіпати. Воно м’яке і крихке.

Коли трохи охолоне, можна перекласти з бритванки і очікувати, доки воно остаточно охолоне і затвердне.

Це печиво смакує з молоком, великим горням теплого какао або кави, та і просто без нічого. Пригощайтеся!

Смачного! І гарного теплого настрою! 🙂


Напишіть відгук