Якщо шукаєте класний рецепт імбирного печива зі спеціями, то ви потрапили на правильну сторінку. Запашне і дуже красиве імбирно-медове печиво, посипане цукром, з горнятком запашної кави – це саме те, що потрібно, щоб підняти настрій собі та близьким, відчути тепло і затишок, якого часом так бракує, особливо у холодну пору року.
І колір, і запах, і смак, і тепло, що випромінюють ці домашні свіжоспечені печеньки у процесі випічки, наповнюють усе помешкання, а це нагадує нам, що зимові свята теж уже не за горами.
Характерне для такої випічки поєднання меду та спецій – це смачно завжди. Сам рецепт печива не є надскладним, лише вимагає наявності необхідних продуктів і трохи часу для приготування. Не будемо довго відтягувати, приступаємо до приготування нашого імбирного печива.
Інгредієнти
200 г борошна
75 г цукру
10 г розпушувачу
1/2 ч.л. соди
дрібка солі
¾ ч.л. молотого імбиру
1 ч.л. суміші для пряного печива
100 г вершкового масла
75 г меду
Цукор для обвалювання тіста
Приготування
Змішуємо усі сухі інгредієнти – борошно, цукор, розпушувач, соду, сіль, спеції.
Наступним кроком додаємо масло і перетираємо. Я “рубаю” цю суміш тупим столовим ножем, доки не утворюється рівномірна суміш з масляно-борошняних дрібних крихт.
У крихку масу додаємо мед і замішуємо тісто. Тісто буде крихке, але доволі слухняне.
З тіста робимо кульки розміром із грецький горіх. Обвалюємо кожну кульку у цукрі, притискаємо легенько зверху і викладаємо у форму для випічки на пергамент.
Відстань між печивками на бритванці має бути близько 5 см, бо воно добряче збільшується у розмірах.
Випікаємо 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. У мене це зайняло 12-13 хвилин. У процесі випікання запах просто неймовірний – важко встояти, щоб одразу все не з’їсти :).
Коли витягнули з духовки, печиво потрібно лишити у формі для випічки. Воно м’яке і крихке, може розвалитися.
Коли трохи охолоне, можна перекласти з бритванки і очікувати, доки воно остаточно охолоне і затвердне.
Зізнаюся чесно, частина печива таки була з’їдена нами у гарячому вигляді ))). Не втрималися.
Це печиво смакує з молоком, великим горням теплого чаю, кави або какао, та і просто саме по собі. Пригощайтеся!
Смачного! І гарного теплого настрою!