Інгредієнти
1 кг свинини
50 мл сметани
3-4 ст. л. борошна
сіль
приправа для гуляшу
чорний і духмяний перець горошок
лавровий лист
Приготування
Свинину помийте і відмочіть у холодній воді, після чого поріжте її на квадратні шматки розміром приблизно 2 на 2 см або так, як Вам подобається. Перекладіть порізану свинину в каструлю, де будете варити гуляш, посоліть, додайте приправу для гуляшу і залиште в холодильнику на пару годин. Чим довше свинина буде маринуватися, тим м’якшим в результаті буде гуляш.
Якщо не маєте спеціальної приправи для гуляшу, то можна скомбінувати приправи за власним смаком самостійно. Для гуляшу зі свинини підійдуть різні види перців: мелені чорний, білий, червоний, також духмяний і паприка. Плюс, комбінація коріандру, зерен гірчиці, майорану, хмелі-сунелі, кмину, сушеного часнику.
Після того, як м’ясо намаринувалося, залийте його водою, щоб вона на 2 см покривала верхній шар свинини і поставте на слабкий вогонь, бажано на розсіювач. Прикрийте каструлю кришкою, залишивши невелику шпаринку для виходу пари і тушіть протягом 1,5 — 2 години до м’якості м’яса. За півгодини до готовності гуляшу додайте лавровий лист і по 2 горошини чорного та духмяного перцю.
Коли шматочки свинини будуть готові, їх необхідно заправити. Для цього борошно розчиніть у холодній воді — близько 150 мл, і добре перемішайте, щоб не було грудочок. Далі змішайте цю суміш зі сметаною і додайте до гуляшу. На невеликому вогні доведіть, помішуючи, гуляш до кипіння, щоб соус загус, і одразу вимикайте. На гарнір підійде будь-яка каша (гречка, рис, пшенична і т. д.) або картопляне пюре. Смачного!