Хто сказав, що для приготування шарлотки у мультиварці можна використовувати тільки яблука? Варто хоча б один раз спекти смачнючий пиріг з грушею, щоб закохатися у нього по вуха. Шматочки солодкої груші чудово смакують з ароматним ванільним тістом. Після випікання вони стають неймовірно ніжними та соковитими.
Завдяки «модернізації» шарлотка з буденної страви перетворюється на святковий десерт. Рецепт грушевої шарлотки максимально простий. Тож, спекти її зможе навіть дитина (звісно, під контролем мами).
Інгредієнти для шарлотки
Майже всі продукти, які входять до складу рецепту незвичайної шарлотки, можна знайти на кухні у кожної господині. Додатково купити доведеться тільки груші. Втім, у декого в домашніх запасах є й вони.
Отже, щоб приготувати шарлотку, нам знадобляться:
- пшеничне борошно — 1 склянка;
- курячі яйця — 4-5 штук (залежно від розмірів);
- цукор — 1 склянка;
- спиртовий ванільний ароматизатор — 2 мілілітри;
- цедра лимона — 1 чайна ложка;
- 3 великих груші (бажано тверді та з кислинкою).
Як готувати?
Для приготування шарлотки знадобиться мультиварка з автоматичним режимом «Випічка» або з підтриманням функції «Мультиповар». Моделі з такими характеристиками є в асортименті популярних брендів Tefal, Moulinex, Philips. Мультиварка Philips доступна для замовлення за посиланням https://www.moyo.ua/bt/tekhnika-dlya-kuhni/multivarki-parovarki/philips/ .
Сім етапів приготування покроково.
- Збивання яєць з цукром та ванільним ароматизатором
Для пишності жовтки та білки можна збити окремо, а потім обережно змішати за допомогою дерев’яної або силіконової лопатки. - Нарізання груш
З плодів слід вирізати серцевину, а самі груші порізати на шматочки однакового розміру. Одну грушу можна розрізати на тоненькі скибочки для прикрашання. - Замішування тіста
Щоб отримати рідке тісто, збиті яйця потрібно об’єднати у глибокій посудині з борошном і лимонною цедрою. Тісто слід ретельно перемішати, щоб «розбити» всі грудочки. - Змащування чаші
Перед випіканням чашу мультиварки необхідно змастити м’яким вершковим маслом. - Викладання шару груш
Першим шаром слід викласти нарізані груші. - Заливання груш тістом
Наступний шар — ванільне тісто, яким потрібно залити викладені на дно груші. - Прикрашання
На останньому етапі шарлотку слід прикрасити, виклавши з тоненьких шматочків груші троянду по центру.
Випікання
Готувати шарлотку слід у режимі «Випікання» приблизно 50 хвилин, або ж у режимі ручного налаштування з такими параметрами:
- температура — 150-160 градусів;
- час приготування — 1 година.
Після того, як десерт спечеться, його потрібно дістати з чаші мультиварки й присипати цукровою пудрою. Підкреслити смак готової грушевої шарлотки допоможе карамельний сироп або ж кулька шоколадного морозива.