Кабачковий сезон триває, а мене в черговий раз потягнуло на експерименти. Кабачки на нашому столі присутні переважно у смаженому вигляді, але людина влаштована таким чином, що завжди хочеться спробувати чогось новенького. Давно вже збиралася випробувати котрийсь із рецептів фаршированих кабачків, яких насправді є дуже і дуже багато. Нарешті втілила свій давній замисел в життя і не пожалкувала. Вийшло дуже смачно.
Інгредієнти
4 кабачки
500 г курячого філе
200 г сиру
1 цибулина
сіль, перець
олія для смаження
за бажанням можна ще додати 200 г грибів та оливки
Приготування
Розріжте кабачки навпіл вздовж. Серединки вийміть ложкою, залиште стінки товщиною близько 1 см. Посоліть кабачки | |
Вийняті серединки кабачків поріжте кубиками | |
Куряче філе та цибулю теж подрібніть | |
Сир потріть на грубій терці | |
Цибулю, філе та подрібнені кабачки обсмажте на пательні на середньому вогні протягом 15 хв. Якщо додаєте гриби та оливки, додавайте їх на цьому ж етапі, але я робила без них, бо готувала для дітей | |
Додайте потертий сир, перець, інші приправи за бажанням. Я ще додала подрібнену зелень. Якщо потрібно, досоліть. Це і є наш фарш для кабачків | |
Покладіть тепер начинку в серединки кабачків і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів | |
Запікайте протягом 30 хв. Можна, якщо є бажання, перед запіканням полити кабачки сметанним соусом (розвести склянку сметани у склянці води), тоді кабачки вийдуть ніжнішими |