Дитячі рецепти Другі страви Рецепти Страви з м'яса

Дитячі котлетки

IMG_7655

Чому дитячі? Насправді, це дуже смачні котлети, які можуть їсти усі члени родини. Але вони виходять дуже ніжними, тому подобаються діткам. Без часнику і перцю, можна готувати на парі або запікати, а можна й засмажити – це уже як душа забажає :).

Інгредієнти

800 г свинини
1-2 яйця
1 цибулина
2 середні картоплини (близько 200 г)
150 г батона
150-200 г молока
борошно для панірування
сіль

Приготування

Спочатку підготуємо продукти для фаршу. М’ясо миємо і нарізаємо на шматочки. Картоплю і цибулю чистимо і теж нарізаємо. Батон замочуємо у молоці, можна попередньо зрізати шкірку, але я не зрізала, бо не бачу особливої потреби.

IMG_7596 IMG_7597
IMG_7602 Змелюємо на м’ясорубці свинину, картоплю, цибулю і розмочений батон.Фарш добре вимішуємо, при бажанні можна пропустити через м’ясорубку усе разом ще раз.

Додаємо яйця, сіль і ще раз добре вимішуємо.

Наступним кроком формуємо котлетки, обвалюємо їх у паніровці. Для панірування можна використати борошно або пшеничні панірувальні сухарі дрібного помолу.

IMG_7606 IMG_7609

Далі наші котлетки треба приготувати. Тут є кілька варіантів.

Залежно від віку і смаків, їх можна засмажити, запекти або обсмажити, а тоді допекти. Можна також їх приготувати на парі. Можна їх заморозити на потім – дуже зручно. Я роблю по-різному. Якщо роблю багато, то запікаю з додаванням води, а якщо готую заморожені, то на сковорідці з водою (під кришкою) або просто смажу. Якщо котлети готуються на парі то це трохи здоровіше (принаймні, так кажуть :)).

Цього разу я котлети трохи обсмажила, поклала у форму для випікання і налила води десь на 1 см висотою. У такому вигляді випікати потрібно при температурі 180-200 градусів десь до півгодини. Якщо випікати одразу, без попереднього обсмаження, то, можливо трохи довше – хвилин 40. Форму потрібно попередньо змазати жиром (олія, масло, маргарин). Можливо, під час печення треба буде додати ще трохи води, якщо та швидко випарується – залежно від духовки.

IMG_7619 IMG_7627

Смакують котлетки з гарніром або без, з овочами, салатиком – як Ви любите. Смачного!


3 коментарі

  1. А такие котлетки я и сама люблю. И к ним обязательно варю картофельное пюре – моё любимое!

  2. Можливо підкажете)якщо на пару,то скільки часу?(до речі,часто заходжу до Вас у гості за підказками і все получається смачно,дякую))

    • Дякую за відгук! 🙂
      На пару хвилин 20-30 готують котлети. АЛе я сама не готувала, тому точно не скажу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *