Чому дитячі? Насправді, це дуже смачні котлети, які можуть їсти усі члени родини. Але вони виходять дуже ніжними, тому подобаються діткам. Без часнику і перцю, можна готувати на парі або запікати, а можна й засмажити – це уже як душа забажає :).
Інгредієнти
800 г свинини
1-2 яйця
1 цибулина
2 середні картоплини (близько 200 г)
150 г батона
150-200 г молока
борошно для панірування
сіль
Приготування
Спочатку підготуємо продукти для фаршу. М’ясо миємо і нарізаємо на шматочки. Картоплю і цибулю чистимо і теж нарізаємо. Батон замочуємо у молоці, можна попередньо зрізати шкірку, але я не зрізала, бо не бачу особливої потреби.
Змелюємо на м’ясорубці свинину, картоплю, цибулю і розмочений батон.Фарш добре вимішуємо, при бажанні можна пропустити через м’ясорубку усе разом ще раз.
Додаємо яйця, сіль і ще раз добре вимішуємо. |
Наступним кроком формуємо котлетки, обвалюємо їх у паніровці. Для панірування можна використати борошно або пшеничні панірувальні сухарі дрібного помолу.
Далі наші котлетки треба приготувати. Тут є кілька варіантів.
Залежно від віку і смаків, їх можна засмажити, запекти або обсмажити, а тоді допекти. Можна також їх приготувати на парі. Можна їх заморозити на потім – дуже зручно. Я роблю по-різному. Якщо роблю багато, то запікаю з додаванням води, а якщо готую заморожені, то на сковорідці з водою (під кришкою) або просто смажу. Якщо котлети готуються на парі то це трохи здоровіше (принаймні, так кажуть :)).
Цього разу я котлети трохи обсмажила, поклала у форму для випікання і налила води десь на 1 см висотою. У такому вигляді випікати потрібно при температурі 180-200 градусів десь до півгодини. Якщо випікати одразу, без попереднього обсмаження, то, можливо трохи довше – хвилин 40. Форму потрібно попередньо змазати жиром (олія, масло, маргарин). Можливо, під час печення треба буде додати ще трохи води, якщо та швидко випарується – залежно від духовки.
Смакують котлетки з гарніром або без, з овочами, салатиком – як Ви любите. Смачного!
Илона
А такие котлетки я и сама люблю. И к ним обязательно варю картофельное пюре – моё любимое!
Вікторія Марущак
Можливо підкажете)якщо на пару,то скільки часу?(до речі,часто заходжу до Вас у гості за підказками і все получається смачно,дякую))
Katrusia
Дякую за відгук! 🙂
На пару хвилин 20-30 готують котлети. АЛе я сама не готувала, тому точно не скажу.