Биточки в соусі вже досить давно присутні в кулінарному меню нашої сім’ї. Люблю їх готувати ще й через те, що вони виходять дуже ніжними і неабияк смакують моєму маленькому сину. Готуються вони не надто складно, хоча й вимагають трохи часу на маринування м’яса та, власне, тушіння. Але, повірте, воно того варте. На гарнір рекомендую варену гречку, картопляне пюре або макарони. Виходить просто і смачно. Пригощайтеся!
Інгредієнти
1 цибулина
олія для смаження
борошно для панірування
2 лаврових листки
чорний і духмяний перець горошок
сіль
Приготування
![]() |
Підготоване м’ясо наріжте як на відбивні — шматками по 8-10 мм товщиною. Відбийте кожен шматок молоточком |
![]() |
Намастіть кожен биточок гірчицею і залиште в посудині помаринуватися на 1-2 години |
![]() |
Кожен шматок м’яса необхідно обваляти з двох сторін в борошні |
![]() |
На розігрітій сковорідці в помірній кількості олії обсмажте биточки на середньому вогні до утворення легенької золотистої скоринки. Зі сковорідки знімайте биточки зразу в посудину для тушіння: невелику каструлю або сотейник |
![]() |
Після того, як усі биточки обсмажені, в тій самій сковорідці обсмажте дрібно порізану цибулю до легкого золотистого кольору |
![]() |
Додайте обсмажену цибулю до биточків. Покладіть до них також лавровий лист, по 3-4 горошини чорного та духмяного перцю і залийте водою, щоб вона була на 1-2 см вища, ніж верхній шар биточків |
![]() |
Поставте каструлю на слабкий вогонь, бажано на розсіювач, і тушіть 1,5-2 години під кришкою з дірочкою для виходу пари. Під час готування час від часу акуратно проводьте дерев’яною лопаткою по дну каструлі, щоб биточки не приставали |