Люблю різноманітність. Капусту броколі теж люблю – за її особливий смак і корисність, поєднану з низькою калорійністю. Якби не сир, страву можна було б взагалі вважати супер-дієтичною.
До речі, про корисність броколі я поступово дізнавалася з різноманітних голівудських фільмів, особливо сімейних, де мами по сюжету усіляко “заохочували” своїх дітей з’їдати цю супер-корисну їжу. Заборона сигарет у фільмах, натомість – пропаганда здорового способу життя. Ось так це й працює на телебаченні, та й в інтернеті теж. І це стосується дуже багатьох сфер… (Це так, для роздумів).
Діти в цих фільмах, звісно, відмовлялися їсти ці зелененькі суцвіття, бо дітки люблять солодке, а не корисну броколі. Хоча мій старший зацінив ))). Так що, якщо любите броколі, пригощайтеся.
Інгредієнти
500 г броколі
500 г курячого філе
100 г сметани
100 г твердого сиру
сіль, перець, приправи
Приготування
Куряче філе ріжемо на шматочки, солимо, приправляємо і залишаємо маринуватися. | |
Броколі розбираємо на суцвіття, заливаємо гарячою водою, підсолюємо і варимо до м’якості (тільки не переваріть, бо розкришиться). | |
Шматочки курячого філе обсмажуємо. Якщо є бажання, можете посмажити його з цибулею. | |
У форму для випічки викладаємо куряче філе та броколі. Якщо суцвіття броколі великі, їх краще нарізати на шматки. | |
Сметану розчиняємо у 100 мл води. Заливаємо цим розчином броколі з куркою. Зверху затираємо сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. | |
Випікаємо до півгодини часу. Подаємо в гарячому вигляді. Можна з салатом чи будь-яким іншим гарніром. А можна і без :). |
І наостанок інформація від “солодкого спонсора”: http://aromisto.com.ua. Інтернет-магазин чаю та кави “Аромісто” пропонує широкий вибір оригінальних та ароматизованих кавових та чайних сумішей, а також інших прибамбасів для чайно-кавової культури за помірними цінами.
Смачного!
Влада
Мммм…смачно, думаю буде) Тільки лиш сир я б потерла в кінці (ну це вже особливості моєї духовки)
Katrusia
Влада, має бути смачно :). Звісно, за умови, якщо ви любите броколі 😉
Руслана
Сьогодні спробую цей рецепт)