Цей рецепт безалкогольного мохіто – легка імпровізація, натхненна сьогоднішнім жарким літнім днем. Не знаю де як, а у Львові +30°С. У такі дні, як сьогодні, питання втамування спраги стоїть на порядку денному з самого ранку і аж до пізнього вечора.
Я готувала варіант напою, який не потребує особливих ґаджетів, а-ля: льододробилка чи шейкер, – ми користувалися тільки підручними засобами, що ви легко можете побачити на фото нижче.
Інгредієнти
Лайм
Свіжа м’ята
Коричневий цукор
Багато льоду
Інші додатки – за бажанням
Приготування
1. Лайм, м’яту і коричневий цукор викладаємо до склянки і розтираємо прямо у ній. Кількість усіх інгредієнтів залежить від величини посудини, в якій готуємо напій. На звичайну склянку я додавала 1 ч.л. цукру, гілочку м’яти і 2 півскибки лайма.
2. Беремо багато льоду, кладемо його в поліетиленовий кульок і гатимо по ньому молотком для відбивних. Акуратно – нічого не побийте в процесі )).
3. Виходять досить таки пристойні льодові крихти, якими ми одразу, поки вони не розтанули, наповнюємо нашу склянку по вінця.
Якщо маєте блендер, пристосований до дробіння льоду, або ж навіть спеціалізовану льододробилку, то звісно краще скористайтеся цим досягненням науково-технічного прогресу. Я своїм блендером ризикувати не стала 🙂 .
3. Швиденько додаємо до склянки усе решта, чого душа забажає. Можна звичайну охолоджену воду, а можна і газовану. Інші можливі додатки: спрайт, швепс, сік (лимонний або вишневий), сироп (лимонний або вишневий), лимонний сорбет і т.д. Головне в цьому ділі, щоб усе було холодне, бо ж літо надворі і лід тане просто на очах.
4. Насолоджуємося :).
П.С. Насолоджуватися можна фотками у цій статті, а можна добути необхідні інгредієнти і насолоджуватися прекрасним освіжаючим напоєм. Тож, запасайтеся льодом, лаймом і м’ятою у холодильнику 🙂 .
П.П.С. Якщо є бажання понасолоджуватися ще більше, відповідь на це: РОМ. Ром – це додатковий інгредієнт для алкогольного мохіто. Гарного всім літа! )))