Смачнющі баклажанові тортики з помідоркою всередині дуже добре пасують до святкового столу в якості закуски. Найкраще їх готувати напередодні свята, щоб вони встигли добре настоятися, тоді смак виходить приємнішим і ніжнішим.
Інгредієнти
1 кг баклажанів
0,5-0,6 кг помідорів (однакового діаметру з баклажанами)
4-5 зубців часнику
100 г пастоподібного плавленого сирку
200 г майонезу
чорний мелений перець, базилік
олія для смаження
Приготування
![]() |
Помиті баклажани наріжте кільцями товщиною 7-8 мм. Посоліть їх та залиште на 30 хв, щоб вони пустили сік |
![]() |
Злийте сік з баклажанів, трохи обсушіть та обсмажте їх в олії до золотистого кольору |
![]() |
Викладіть баклажани так, щоб з них стекла зайва олія, бажано на паперовий рушничок |
![]() |
Замісіть плавлений сирок з майонезом та вдавіть до отриманої маси часник. Додайте перець та базилік. Усе добре змішайте |
![]() |
На одну сторону кружальця баклажана намажте отриману сирково-майонезну масу |
![]() |
Наріжте помідори кружальцями товщиною близько 7 мм. Покладіть помідор на баклажан з масою |
![]() |
Намажте помідор масою та накрийте кружальцем баклажана |