Пісні страви Перші страви Рецепти

Вершковий крем-суп з консервованим тунцем і кукурудзою

Крем-зупа або суп-пюре з картоплі

За цим рецептом виходить просто шикарний крем-суп з консервованого тунця. Взагалі-то, сьогодні я збиралася зварити звичайний рисовий суп, тільки замість бульйону додати консерву. Але нестримне бажання створити щось смачненьке взяло верх і, поки моя маленька доня спить, а в будинку запанували спокій і тиша, я взялася творити. Перебравши купу інтернет-рецептів, я в черговий раз зробила все по-своєму. І не пожалкувала. Сподіваюся, і ви не пожалкуєте, коли спробуєте цей ніжний рибний суп-пюре 🙂

А тепер, ближче до теми. Супчик цей, як і більшість крем-супів, далеко не дієтичний, але це не біда, оскільки їжа повинна бути в першу чергу смачною і корисною. А цими двома необхідними якостями рибний суп володіє. Як завжди, приправи вибирайте на свій смак, я ж на цей раз обійшлася необхідним мінімумом – сіль і перець. І ще часничок – але це вже в кінці.

Інгредієнти

600 г картоплі
300 г моркви
200 г цибулі
1 банка консервованого тунця в олії
300-400 мл вершків 10-12%
20 г вершкового масла
часник 2-3 зубці
консервована кукурудза
сіль, перець
зелень петрушки

Приготування

Картоплю поріжте кубиками. Відваріть її в 1,3 л окропу
Моркву натріть на терці. Цибулю подрібніть
Цибулю та моркву спасеруйте на вершковому маслі на невеликому вогні. Половину засмажки додайте в баняк до картоплі.

До другої частини засмажки додайте пропущений через часникодавилку часник і перемішайте. Цим ми прикрасимо наш супчик

Додайте до картоплі з засмажкою 2/3 банки тунця (решту використайте при сервіруванні). Олію я частково злила, щоб не було зажирно. Перетріть усе блендером до кремоподібної консистенції
Перед тим, як перетирати, перевірте, чи не забагато води залишилося в картоплі – вона має бути ледь накрита водою. Після перетирання, додайте вершки і кукурудзу. Якщо крем-суп загустий, розбавте молоком до потрібної консистенції. Тепер ставте наш крем-суп назад на плитку і на середньому вогні доведіть до кипіння. Коли закипіть, вимкніть.
Подавайте крем-зупу з консервованим тунцем та кукурудзою, виклавши посередині трохи засмажки з часником та шматочки тунця. Прикрасьте подрібненою петрушкою. Можна також подавати з ароматними сухариками. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *