За деякими даними, соус, який тепер називається болоньєзе, готували на території Італії ще у V столітті. Правда, тоді він був без помідорів, які додались уже після Великих географічних відкриттів. Малою батьківщиною для ragù bolognese (саме так цей соус називається італійською) вважають область Емілія-Романья, до якої належить провінція Болонія. Ми готуємо цю прекрасну страву за дещо видозміненим, але не менш смачним рецептом.
Інгредієнти
700 г яловичого фаршу
1 велика морквина
1 велика цибулина
1-2 зубці часнику
200 г томатної пасти (25%)
200 мл червоного сухого вина
4 ст.л. оливкової олії
базилік, орегано
сіль, чорний перець
перець чилі
500 г спагетті (1 пачка)
100 г вершкового масла
150 г твердого сиру
Приготування
Цибулю дрібно поріжте і обсмажте на розігрітій оливковій олії на невеликому вогні до м’якості | |
Додайте натерту на крупній терці моркву і ще трохи посмажте | |
Додайте фарш, добре перемішайте і смажте на невеликому вогні, доки суміш не набуде коричневого кольору. Це займе хвилин десять | |
Додайте вино і перемішайте, потушіть ще п’ять хвилин | |
Додайте томатну пасту і 500 мл води. Посоліть, поперчіть, додайте приправи і часник. Залиште на невеликому вогні на 40-60 хвилин (звісно, якщо зможете стільки витерпіти) | |
Спагетті відваріть відповідно до інструкції, вказаній на упаковці, і промийте холодною водою. Масло розтопіть у каструлі, додайте туди спагетті, перемішайте і добре прогрійте, після чого накладайте на тарілки спагетті, зверху – соус болоньєзе. Притріть цю красу сиром і прикрасьте зеленню |