У наш час шампіньйони стали найпоширенішими грибами на наших столах. Їх тепер можна придбати скрізь: на базарах, в магазинах, супермаркетах, – і практично в будь-який час. Саме тому кожного разу, як я готую печериці, готую їх за іншим рецептом, шукаючи щось ліпше, оригінальніше. Але, як кажуть, усе геніальне – просте. Наразі шампіньйони найліпше мені смакують саме за цим рецептом.
Інгредієнти
500 г шампіньйонів
200 мл сметани
1 ст.л. борошна з гіркою
1 ст.л. дрібнопорізаної петрушки
базилік, сіль, перець
олія для смаження
Приготування
Гриби помийте і поріжте на шматки, щоб розміри шматків були приблизно однаковими. На мій смак, краще різати трохи більшими шматочками. Тепер посмажте печериці на трохи більшому, ніж середній, вогні до утворення легкої рум’яної скоринки. Після цього залийте шампіньйони шклянкою води, посоліть і накрийте кришкою, тушіть гриби протягом 15-20 хвилин.
Борошно розчиніть у 100 мл холодної води до зникнення грудочок, додайте сметану, перемішайте і додайте до шампіньйонів. Посоліть, поперчіть, додайте трохи сушеного базиліку. Якщо соус вийшов загустий, додайте ще трохи води. Потушіть на найменшому вогні ще хвилин 10 і в самому кінці додайте петрушку. Через хвилинку знімайте з вогню. Подавайте в гарячому вигляді. Найкраще смакує з вареним рисом.
Алла
Дуже смачні вийшли грибочки!
katrusia
На здоров’я 🙂
Вікторія
Дякую було дуже смачно!!!
katrusia
Прошу 🙂
Ольга
Ніколи не робила з борошном… треба спробувати, дякую!!!!
Юра
Класний рецепт,але треба ще цибулю.
Katrusia
Дякую! Можна і цибулю додати, якщо любите. У цьому рецепті я не додаю, але загалом гриби з цибулькою – це дійсно дуже смачно )
Володимир
Готую не часто, але вирішив спробувати. Цибулі не додавав. Оскільки сметана була кислувата, додав приблизно пів чайної ложки цукру до сметанної суміші. Яка смакота!!! Нехай усі ресторани ховаються!…