Випічка Дитячі рецепти Рецепти

Пиріг з яблуками

яблучний пиріг з пісочним тістом

Звичайний, але такий добрий пиріг з яблуками. Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована на невелику бритванку. Зазвичай, я не можу дочекатися, поки пиріг охолоне і розрізаю його ще гарячим :).

Інгредієнти

Тісто
2 жовтки
2 ст.л. сметани
100 г маргарину
75-100 г цукру
1 ч.л. розпушувачу
250 г борошна

Начинка
близько 1 кг яблук
1 ч.л. кориці
1 ст.л. крохмалю
50-100 г цукру (залежно від смаку яблук)
цедра з 1 лимона
50 г білих мелених сухарів

Приготування

Яблучний пиріг з пісочним тістом Яблука почистіть, наріжте тонкими пластинками і пересипте корицею, цукром та крохмалем. Додайте цедру
Яблучний пиріг з пісочним тістом Борошно пропустіть через сито і змішайте з розпушувачем. Додайте до нього натертий на грубу терку маргарин та перемішайте. Також додайте туди цукор (можна пудру), сметану і жовтки
Яблучний пиріг з пісочним тістом Швидко замісіть тісто
Яблучний пиріг з пісочним тістом Розділіть тісто на 2 частини, одна має бути трохи більша. Більшу частину розкатайте на бритванку, формуючи невеликі бортики. Рівномірно посипте сухарями
Яблучний пиріг з пісочним тістом Викладіть зверху начинку
Яблучний пиріг з пісочним тістом На начинку покладіть тонкий пласт тіста з меншої частини, бортики защіпніть. Легенько проткніть верх виделкою та змажте білком
Яблучний пиріг з пісочним тістом Випікайте при температурі 180-200 градусів до зарум’янення. Готовий пиріг присипте цукровою пудрою

17 коментарів

  1. estrella

    Щось мені тіста вийшло мало…Муки більше не треба?

    • katrusia

      Якщо тісто дуже липке, то можна підсипати трохи муки, але в принципі має бути достатньо – воно розкатується тонко, тому і небагато.

  2. Катя

    Теж важаю, що муки мало. На аналогічну к-ть джиру і яблук даю пів-кілограма борошна.

    • Галина

      Катрусю, смачнющий пиріг вийшов! Як завжди, велике дякую!
      І муки цілком достатньо.

      • тішуся
        Яблучна випічка – одна з найулюбленіших для мене.

  3. дякую за рецепт!
    дуже смачно!

  4. Мені дуже сподобався рецепт,прочитала,приготувала і вийшов дуже смачний,тільки борошна справді потрібно більше ніж написано в рецепті!)))

  5. Галина

    Дуже смачно. Пробувала з різними начинками – тісто супер. Навіть робила рибну начинку, то цукор в тісто не додавала. Дякую за рецепт.

  6. Ольга

    Один з найсмачніших яблучних пирогів, які я готувала і куштувала. Пекла в круглій роз’ємній формі діаметром 28 см. Тіста вистачило, борошна якраз за рецептом.

  7. Аня

    Пиріг вийшов дуже смачний, тісто тонке якраз як я люблю!

  8. Аня

    Я ще роблю начинку яблука на половину з гарбузом, теж дуже смачно

  9. Микола

    Катя пиріг получився чудовий! Дякую за рецепт! Була проблема з розкатуванням тіста. Розтягував прямо на формі. Як вам вдається розкатати тісто?

    • Супер! Тішуся, що смачно.

      Можливо, треба було трохи більше борошна, щоб розкаталося. Я розкатую одразу на пергаменті. Але насправді можна і на формі розтягувати, чому ні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *