Пляцок ананасово-кокосовий

Рецепти пляцків. Пляцок ананасово-кокосовий

Хороший і дійсно вартий уваги рецепт пляцка часом буває на вагу золота, бо так хочеться знайти щось новеньке і смачне, здивувати рідних і близьких, принести їм додаткову радість, бо ж не для себе печем такі величезні пляцки 🙂 . Цей – неймовірно смачний, як ще кажуть – пишний, а разом із тим досить простий у приготуванні ананасово-кокосовий пляцок. Рецепт знайшла на одному з польських сайтів.

Мушу сказати, що цей ананасовий крем – велике ЩОСЬ, і відтепер нарікаю його моїм улюбленим кремом. І крем, і бісквіт, і кокосове безе з шоколадною поливкою зверху – усе це гармонійно поєднується в солодке ананасово-кокосове свято смаку.

Можете побачити з фото, що готувала цей пляцок на Великдень, зник він несподівано дуже швидко, тому я сміливо можу сказати – пляцок вдався, і він був класний. Думаю, що цей рецепт пляцка можна використати також і для приготування святкового торта – вповні підійде.

Інгредієнти

Бісквіт
4 яйця
1 склянка цукру
1 склянка борошна
1 ч.л. розпушувачу
Кілька ст.л. ананасового сиропу

Крем
5 жовтків
1/2 склянки цукру
1 склянка ананасового сиропу (велика банка консервованих ананасів)
1 ст.л. крохмалю
300 г масла

Кокосове безе
5 білків
1/2 склянки цукру
2 ст.л. ванільного цукру
2 ст.л. борошна
1 ч.л. розпушувачу
150 г кокосової стружки

Шоколадна поливка (глазур)
1/2 плитки чорного шоколаду
1/2 скл. молока
1 ст.л. цукру

Приготування пляцка

бісквіт

Збиті білки Для бісквіту білки відділяємо від жовтків. Білки добре збиваємо, після чого починаємо поступово додавати цукор, продовжуючи збивати. Збиваємо до однорідної маси, ще говорять: до “твердих піків”.
Додаємо жовтки У збиті білки поступово додаємо жовтки.
Додаємо борошно Поступово до маси додаємо борошно, змішане з ропушувачем. Акуратно перемішуємо ложкою знизу вверх.
Викладаємо бісквіт у форму Акуратно викладаємо бісквітне тісто у форму, розрівнюємо.
Випікаємо при температурі 180 градусів близько 25 хв. У мене вийшов трохи припечений, бо мінімально перетримала. Цей бісквіт є досить солодким, тому доволі скоро потемнів. Але смаковим його якостям це не зашкодило 🙂 .

кокосове безе

Збиті білки Збиваємо білки в стійку піну, поступово додаємо цукор, ванільний цукор, збиваємо до повного його розчинення.
Приготування кокосового безе До білків з цукром додаємо кокосову стружку, змішану з борошном і розпушувачем. Легко перемішуємо.
Випічка кокосового безе Викладаємо кокосове безе у форму, розрівнюємо.
Кокосове безе Випікаємо при температурі 180 градусів до легкого зарум’янення.

ананасовий крем

Жовтки збиваємо з цукром, тоді додаємо півсклянки ананасового сиропу і крохмаль. Збиваємо до однорідної маси.
Заварний крем Доливаємо решту ананасового сиропу і підігріваємо на невеликому вогні, помішуючи. Коли маса загустіє і булькне, знімаємо з вогню і залишаємо вистигнути (під кришкою чи плівкою, чи фольгою, щоб не підсохло).
Заварний крем з маслом Поки вистигає ананасова заварна маса, масло витягаємо з холодильника і лишаємо нагрітися до кімнатної температури. Коли масло і заварна маса будуть однакової кімнатної температури, спочатку збийте міксером масло, тоді по ложці додавайте ананасову масу. Таким чином збиваємо крем до гладкої однорідної маси.

збираємо пляцок

IMG_2812 Бісквіт просочуємо ананасовим сиропом і викладаємо крем. Розрівнюємо.
IMG_2816 Зверху на крем кладемо вистигле кокосове безе.
Пляцок Поливаємо це все діло поливкою. ЇЇ можна купити готову в магазині, а можна підігріти на невелекому вогні усі складники для шоколадної поливки, подані в рецепті, до повного розтоплення і утворення однорідної шоколадної маси. Таку теплу поливку одразу виливаємо на пляцок.

Інгредієнти подано з розрахунку на форму 25 x 30 см. І буде смачніше, якщо їсти пляцок на наступний день, коли він постоїть в холодильнику – хоча б ніч. Ріжемо готовий пляцок на шматочки і смачного! 🙂


10 коментарів

  1. Катя

    Добрый день! Подскажите, пожалуйста, какой вес торта выходит из этого количества ингредиентов? спасибо

    • Доброго дня! Навіть не знаю, якщо чесно, яка буде вага… може, до 1,5 кілограми, але це дуже приблизно ))

    • Елена

      Получается около 2кг

  2. А самі ананаси з банки не використовуються?

  3. Доброго дня. А чи можна замінити ананасовий сироп фруктовим соком ? Дякую

    • Доброго! Якщо чесно, не пробувала заміняти… але як спробуєте, буде класно, якщо напишете, як вийшло. Цікаво! 🙂

  4. Валентина

    Добрий день! Я замінила сироп ананасовим соком, вийшов добрий не дуже солодкий крем як я люблю. Соком також поливала бісквітний корж. Крем клала на бізе також, бо я люблю коли крем тонким шаром. Вийшов дуже смачний бісквітно-масляний пляцок. Дякую за рецепт!


Напишіть відгук