Підписуйтесь

Позначки

Печиво “Серпантин”

Рецепт печива "Серпантин" з покроковими фото - Катрусина кухня

Ось і минули довготривалі новорічно-різдвяні свята. Насвяткувалися по повній програмі, і настав час повертатися до звичайного ритму життя. З одного боку не хочеться, а з іншого – відчувається полегшення, бо усі ці пампухи-пляцки не минули безслідно, а намагаються знайти постійне місце проживання на боках, животі та інших частинах розніженого святкуваннями тіла, яке пора потихеньку привчати до спортзалу ))). Останнім часом мене все частіше навідують думки про здоровий спосіб життя, здорове харчування і таке інше, але від солодкого поки відмовлятися не збираюся. Принаймні, не сьогодні 😀 , бо сьогодні у нас в меню чудове, смачне, розсипчасте і прегарне печиво “Серпантин”. Друга його назва – печиво “Равлики” – думаю, можна не пояснювати чому, бо і так видно, що виходять мушлі в розрізі )).

Рецепт цього печива не надто складний, але доведеться трохи побавитися з тістом. Проте вся ця процедура виготовлення солодких равликів не є чимось страшним, неможливим, містичним, неймовірним… А результат – оригінальний і смачний. Отже – приступимо до рецепту.

Інгредієнти

200 г вершкового масла
200 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
2 яйця
400-450 г борошна + 4 ст.л. для білого тіста
4 ст.л. какао
1 ч.л. розрихлювача

Приготування

Починаємо з того, що вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром.


Тоді додаємо яйця.

Усе добре змішуємо до однорідної маси. Після цього додаємо розрихлювач та борошно.

Замішуємо тісто і ділимо його на дві частини.

В одну частину додаємо какао, а в другу – ще 4 ст.л. борошна.

В результаті виходить два тіста – чорне і біле.

Обидва тіста розкатуємо в однакові квадрати товщиною до 5 мм і кладемо одне на одне. Щоб квадрати дійсно вийшли однаковими, спочатку можна розкатати одну частину тіста, а тоді по його формі вирізати з пергамента такий самий квадрат, на якому розкатати іншу частину тіста.

Після цього, використовуючи пергамент, викладаємо один квадрат на інший.

Новоутворену композицію акуратно загортаємо у щільний рулет. Цей рулет кладемо хвилин на 20 у морозилку, щоб було легше різати.

Коли дістали тісто з морозилки, нарізаємо гострим ножем на кружечки, товщиною до 1 см.

І ці равлики-печивка викладаємо у форму для випічки на пергамент, залишаючи між ними достатньо місця, оскільки печиво буде збільшуватися у розмірах.

Випікаємо печиво у розігрітій до 1800С духовці протягом 15-20 хвилин. Тут дуже важливо не перетримати, бо печиво може сильно затверднути і пересохнути.

Коли спечеться, витягаємо з духовки і даємо охолонути. Свіже печиво прекрасно пасує до кави, чаю, склянки молока або теплого какао.

Смачного всім і гарного дня! 😉

Рецепт печива “Серпантин”

Інгредієнти
200 г вершкового масла
200 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
2 яйця
400-450 г борошна + 4 ст.л. для білого тіста
4 ст.л. какао
1 ч.л. розрихлювача
Приготування
Вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром. Тоді додаємо яйця, перемішуємо, після чого додаємо розрихлювач та борошно. Замішуємо тісто, ділимо його на дві частини. В одну частину додаємо какао, а в другу – ще 4 ст.л. борошна.
Кожну частину тіста розкатуємо в однакові квадрати товщиною до 5 мм і кладемо одне на одне. Тоді, використовуючи пергамент, викладаємо один квадрат на інший. Акуратно загортаємо все у щільний рулет, який кладемо хвилин на 20 у морозилку.
Дістаємо тісто з морозилки, нарізаємо гострим ножем на кружечки товщиною до 1 см. Печиво викладаємо у форму для випічки на пергамент, залишаючи між ними достатньо місця. Випікаємо печиво у розігрітій до 1800С духовці протягом 15-20 хвилин.
Коли спечеться, витягаємо з духовки і даємо охолонути.

Leave a Reply