Дієтичні страви Другі страви Пісні страви Рецепти Страви з риби Строгий піст

Скумбрія запечена

рецепт скумбрії

Скумбрія – рибка жирна, а тому добре піддається запіканню. Особливо смачно виходить, якщо риба добре пройдеться лимонним смаком і запахом. І не забуваємо добре вичищати її всередині.

Інгредієнти

1 скумбрія
½ лимона
приправа для риби
сіль, перець

Приготування

Рибу помийте і добре почистіть, голову за бажанням можете залишити, а можна і відрізати. Тушку скумбрії обсипте рибною приправою зовні та всередині, посоліть та поперчіть за смаком. Я використовувала приправу лимонний перець, але може бути будь-яка інша, Ваша улюблена.

Лимон наріжте кружальцями та обкладіть рибу з двох сторін та всередині, загорнувши її в поліетиленовий кульок або в харчову плівку. Покладіть скумбрію в холодильник для маринування на 0,5-2 години.

Коли замаринується, дістаньте рибу, заберіть лимон, а 2-3 кружальця залиште всередині скумбрії. Після цього загорніть рибу в подвійний шар фольги і випікайте при температурі 180 градусів 40 хвилин. Рибка готова.

Печену скумбрію найкраще надрізати по хребту і розділити на дві половинки. Подавайте з класичним для риби гарніром: рисом або овочами. Смачного!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *