Випічка Десерти, креми Рецепти

Пляцок “Рафаелло” без випічки

десерт без випічки

Це дуже ніжний, приємний на смак пляцок. А головне – готується швидко, просто і безболісно, випікання взагалі не потребує, але в результаті це не дуже то й помітно. Люблю готувати, коли це не вимагає надзусиль ;).

Інгредієнти подано з розрахунку на велику форму розміром 24 на 34 см, але насправді можна брати і меншу – тоді пляцок вийде вищим.

Інгредієнти

3 скл. молока
3 ст.л. з гіркою борошна
3 ст.л. з гіркою крохмалю
3 жовтки
3 ч.л. ванільного цукру
1,5 скл. цукру
2 скл. кокосової стружки
250 г масла
400-450 г крекерів, бажано квадратних

Приготування

Жовтки, борошно та крохмаль змішайте з половиною склянки молока, щоб не було комочків. Решту молока доведіть до кипіння з цукром і ванільним цукром. Я не ризикнула просто так влити жовтки в гаряче молоко, тому трохи гарячої суміші додала до суміші з жовтками, щоб різниця температур була менша. Тоді вже теплу жовткову суміш додайте до гарячого молока і варіть на малому вогні, безперестанно помішуючи цей крем до загустіння. Як загусне, то вийде такий собі пудинг – зніміть його з плити, накрийте фольгою та вистудіть до кімнатної температури.

Масло попередньо дістаньте з холодильника, бо для приготування крему воно має бути кімнатної температури. Спочатку збийте міксером масло, тоді по ложці,  продовжуючи збивати, додайте пудинг.

До крему додайте 1,5 скл. кокосової стружки та перемішайте. Сам крем поділіть на 3 частини (якщо форма близька до розміру 24 на 34 см). Якщо форма для пляцка буде меншою, то шарів буде більше.

Форму викладіть папером для випічки (хоч це і не обов’язково, зате зручно), викладіть шар крекерів, тоді першу частину крему, тоді другий шар крекерів, другу частину крему, знов крекери і зверху – третій шар крему, розрівняйте. Півсклянки кокосової стружки трошки просушіть на сухій пательні і посипте зверху. Пляцок поставте в холодильник і залиште настоятися – хоча б на ніч, щоб крекери розмокли.

пляцок без випічки

Виходить ніжно і дуже смачно. За рецепт дякую чудовому польському сайту http://www.gotujmy.pl – і вже не перший рецепт із того сайту випробовую.

Смачного!


11 коментарів

  1. Обожаю не сложные рецепты, которыми можно побаловать своих домашних.

  2. Аліна

    Дякую за рецептик!!!Пляцок вийшов дуже смачним! І готується досить швидко;)

  3. руслана

    Чим можна замынити крекер,не знаю чи в ытылыы е чосъ таке

    • Katrusia

      В принципі, крекер можна замінити іншим печивом, але я думаю, що в Італії має бути 🙂

  4. Андрея

    Готувала вже 3 раза один раз з кокосом а 2 інші з фундуком, з фундуком краще сподобалось але і із кокосом непогано. Хочу попробувати з мигдалем. Дякую за чудовий рецепт який і я у 13 років можу приготувати бо пеші спроби з випічкою не всі вдавалися.

  5. А може бути крем зварений з крохмалю?

  6. Дмитро

    думаю вийде нормальний!!!

  7. мирослава

    і справді смачно

  8. Доброго дня, Катрусю!
    Щиро дякую за рецепт цього смачного пляцка. Зараз він настоюється, але крем ми вже спробували із залишками крекера. Дуже смачно. І готувати легко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *