Як зробити бант із мастики для прикрашання торта?

Прикрасити торт мастикою

Сьогодні я розкажу, як зробити гарненький бант на торт із мастики. Насправді, це зовсім не складно, головне – хороша якість мастики. Вона має бути ні надто вологою, бо буде довго сохнути, ні пересушеною, бо потріскає і буде нееластичною. Під час роботи з мастикою потрібно трохи підсипати робочу поверхню цукровою пудрою з додаванням невеликої кількості крохмалю, особливо якщо мастика добре липне до поверхні. Якщо ж мастика вийшла сухішою, то краще використовувати не цукрову пудру, а олію, щоб мастика не пересихала в процесі роботи.

Приготування

Розкатайте пласт мастики товщиною 2-3 мм
Виріжте з мастики два однакових прямокутника. У моєму випадку розмір одного прямокутника є приблизно 7Х15 см
З кожного прямокутника зліпіть половинку бантика. У серединку половинки кладіть складену серветку, щоб бант з мастики був об’ємним. Ще для таких цілей часто використовують синтепон
Отакі дві половинки
Тепер до того ще виріжте одну невеличку стрічечку
І закрийте цією стрічечкою серединку. Зайві краї просто обріжте. Можна обрізати ножем, а ще зручніше – ножицями
Вийшов отакий бантик
Тепер ще додамо до того бантика дві стрічечки
Стиснемо їх при основі, щоб зімітувати зав’язану стрічку
Викладаємо стрічки на поверхню торта або на поліетилен, щоб не прилипло, підклавши для форми згорнуті серветки або синтепон
прикраси для торта з мастики Зверху покладіть бантик. Частини бантика склеюйте водою, сиропом, або ж можна розплавити трохи мастики в мікрохвильовці і використати цю масу для склейки. Не надто складний процес – і дуже гарний результат 🙂

7 коментарів до “Як зробити бант із мастики для прикрашання торта?”

    1. Склеювати можна просто водою, можна сиропом. В принципі, існує і спеціальний клей для таких речей, але я не бачу особливої потреби в тому.

    1. Можна, наприклад, таким самим методом, як викладено 50 на картинці. Для цього переплітаються дві тонкі “нитки” з мастики і викладаються у формі необхідних цифер.

    1. Якщо мастику робите самостійно, то це залежить від того, який рецепт використовуєте і яка консистенція вийшла. Буває так, що можна і не класти в холодильник, а одразу ліпити. Але якщо мастика ще тепла, то переважно не тримає форму, тому треба покласти в холодильник, щоб охолола. Та і зберігається вона там краще.

Напишіть відгук