Випічка Рецепти

Яблучний пиріг з кремовою заливкою

IMG_7326-1

Сьогоднішній смачний рецепт розпочну з того, що я направду дуже вдячна за відгуки, які ви залишаєте на моєму сайті або присилаєте мені з допомогою зворотнього зв’язку. На жаль, не завжди маю можливість відповісти, але це в дійсності мене надихає, дає сили і бажання продовжувати вести блог, шукати і придумувати нові рецептики, випробовувати, готувати і втілювати їх у життя. Тому дуже-дуже дякую! Приємно усвідомлювати, що можеш якось послужитися людям :).

Отже, натхнення приходить і це потрібно використовувати. Цей яблучний пиріг – смачний і особливий тим, що яблука запікаються у ніжному сметанному кремі. Пригощайтеся, смакуйте. Пиріг у мене вийшов золотистий – як оте листячко, що зараз під деревами збирається. Такий собі символ осені. Тримайте рецепт ;).

IMG_7314-1

Інгредієнти

Тісто
150 г топленого вершкового масла або маргарину
0,5 склянки сметани
1,5 склянки борошна (250 г)
1-1,5 ч.л. розрихлювача

Для сметанної заливки
1 склянка сметани
1 стакан цукру
1 яйце
1 ч.л. ванільного цукру
3 ст.л. борошна

Для начинки
500-600 г яблук

Приготування

Усі інгредієнти для приготування тіста змішуємо в одній мисці і замішуємо м’яке тісто. Кількість розпушувачу, яку даємо, залежить від самого розпушувачу, його потрібно з розрахунку на 250 г борошна. Поки готуємо начинку, тісто покладіть в поліетилен і в холодильник.

IMG_7272 IMG_7275

Сметану, яйце, цукор і борошно збиваємо міксером або віничком до розчинення цукру. Яблука нарізаємо тоненькими шматочками, або можна їх натерти на крупній терці.

IMG_7299 IMG_7282

Тісто викладаємо у форму на пергамент, розрівнюємо руками так, щоб по боках утворилися бортики. Всередину викладаємо яблука. Тут яблука можна присипати зверху корицею для додаткового пікантного смаку, але це не обов’язково.

IMG_7292

Заливаємо яблука збитою сметанною заливкою. Випікаємо при температурі 180 градусів 50 хвилин (до години часу). Кількість продуктів розрахована на середню круглу форму (діаметром 26 см).

IMG_7305 IMG_7313

Виходить ось така смакота. Смачно і гарячим, і після того, як постоїть у холодильнику. Смачного!

IMG_7339-1


1 Comment

  1. Приготовила сегодня на завтрак этот пирог. Домашние в восторге. Отличный рецепт. Можно наверно по сезону другие фрукты добавлять.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *